Systemutvecklare frontend

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2017
Stängs
den 9 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

It-avdelningen har ett sjuttiotal medarbetare fördelade på tre enheter. Tjänsten systemutvecklare frontend är placerad inom enheten it-utveckling. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen samt dialogen med medborgarna. Avdelningen ska vara en modern organisation med målsättningen att genom stegvisa förbättringar utveckla sitt arbetssätt och sina processer för att uppnå goda resultat.

Arbetsuppgifter

Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och för kommunikationen till allmänheten samt till den övriga myndighetsförvaltningen. Vi söker nu en systemutvecklare front-end till ett av tre förvaltningsområden med fokus på att fortsätta utveckla en professionell it-verksamhet som proaktivt stöder verksamhetens behov.

Som systemutvecklare front-end kommer du att arbeta i utvecklingsprojekt där vi för närvarande arbetar med att utveckla och modernisera vår applikationsportfolio i strävan efter att vara ett parlament som ligger i framkant när det gäller it-lösningar. Du har möjlighet att arbeta med olika typer av uppdrag och projekt där du arbetar nära andra systemutvecklare, arkitekter, användare, projektledare och testare/testledare. Du blir en del av ett team om 25 personer som arbetar med utveckling, krav och test.

Kvalifikationer

Du är civilingenjör, systemvetare eller motsvarande med flera års erfarenhet av systemutveckling.

Vi söker dig som har

 • erfarenhet av HTML5, JavaScript, CSS3/Bootstrap, MVC Razor, REST-anrop/OData, C# och ASP.Net
 • erfarenhet av SPA med ramverk som Angular eller React.js
 • erfarenhet av säker utveckling
 • arbetat med agila utvecklingsmetoder

Meriterande är

 • erfarenhet av Office JavaScript API (office.js)
 • erfarenhet av LESS och Sass
 • erfarenhet av TypeScript - erfarenhet av enhetstester
 • erfarenhet av Microsoft Team Foundation Server
 • erfarenhet av SharePoint 2013/2016

Du är duktig på att ta fram användarvänliga lösningar. Du har ett personligt driv och en vilja att utvecklas. Du har en god förmåga att dokumentera ditt arbete och att kommunicera med såväl verksamhetens användare som it-specialister. Du har en god förmåga till helhetssyn och väger på ett naturligt sätt in verksamhetens behov.

Som person är du en resultatorienterad lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper till omgivningen. Du trivs i dynamiska arbetsgrupper och i en agil arbetsmiljö. Du förväntas att arbeta utifrån vår vision ”Tillsammans för riksdagens bästa”.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 9 juli 2017.

Kontaktpersoner

Lars Eriksson, Enhetschef, 08-786 57 13  

Fackliga företrädare

 • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb