Testledare

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 juni 2017
Stängs
den 9 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Att arbeta i Riksdagsförvaltningen innebär att verka i demokratins och ytterst i folkets tjänst. Vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för att riksdagen ska uppfylla sina konstitutionella och demokratiska uppgifter samt sina internationella åtaganden. Enligt vår värdegrund ska arbetet bland annat kännetecknas av kvalitet, kompetens och engagemang. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare med öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

It-avdelningen har ett sjuttiotal medarbetare fördelade på tre enheter. Testledaren är placerad inom enheten it-utveckling. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen samt dialogen med medborgarna. Avdelningen ska vara en modern organisation med målsättningen att genom stegvisa förbättringar utveckla sitt arbetssätt och sina processer för att uppnå goda resultat.

Arbetsuppgifter

 

Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och för kommunikationen till allmänheten samt till den övriga myndighetsförvaltningen. Vi söker nu en testledare till ett av tre förvaltningsområden med fokus på att fortsätta utveckla en professionell it-verksamhet som proaktivt stöder verksamhetens behov.

Som testledare kommer du att arbeta med att säkerställa att våra leveranser håller hög kvalitet. Förutom arbete med vidareutveckling av teststrategi och testprocess innebär arbetet även praktiskt testarbete. Arbetet sker i nära dialog med enhetens övriga testledare samt med hela utvecklingsteamet.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning med teknisk inriktning eller motsvarande flerårig arbetslivserfarenhet av mjukvarutestning. Du har också flera års arbetslivserfarenhet av agil arbetsmetodik.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett införande av testautomatisering. Vi söker dig som

  • God erfarenhet av testarbete och har arbetet flera år med it-systemutvecklingsprojekt
  • Erfarenhet av riskbaserad test
  • Erfarenhet av utforskande test
  • Erfarenhet av testautomatisering
  • Erfarenhet av komplexa system

Det är viktigt att du har en god förmåga att prioritera och leda arbetet på ett tryggt sätt. Ditt arbetssätt kännetecknas av lyhördhet, prestigelöshet och öppenhet där teamets kompetens tas till vara och får möjlighet att utvecklas.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera. Du förväntas att arbeta utifrån vår vision ”Tillsammans för riksdagens bästa”.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 9 juli 2017.

Kontaktpersoner

  • Lars Eriksson, Enhetschef, 08-786 57 13
  • Sonja Almgren, Sektionschef, 08-786 58 59

  Fackliga företrädare

  • Christina Ribbhagen, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Lars Vestberg, Seko, 08-786 40 00

Liknande jobb

Liknande jobb