Systemförvaltningsledare IT

Plats
Lindesberg, Örebro
Annonserat
den 13 juni 2017
Stängs
den 3 juli 2017
Ref:
Ks 2017/271
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lindesbergs kommun växer.

Vi söker kunniga och engagerade medarbetare som vill vara med och utveckla Lindesberg till att bli ännu bättre. 1 800 medarbetare arbetar med olika uppdrag på 140 arbetsplatser i vår kommun. Samverkan är ett honnörsord och vi vill stärka det i varje del av vår organisation. Välkommen att utvecklas vidare i vackra Lindesbergs kommun.  


Lindesbergs kommun söker en framåtsiktande och utvecklingsorienterad systemförvaltningsledare IT till ett spännande arbete. Systemförvaltningsledartjänsten är en ny stabstjänst direkt under IT-chefen. Jobbet innebär att du arbetar nära och tillsammans med kommunkoncernens alla förvaltningar och övriga samarbetspartners.

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med att forma vår nya IT-organisation. Lindesbergs IT-enhet genomför ett spännande förändringsarbete så att vi tillsammans inom kommunkoncernen kan möta framtidens utmaningar på ett modernt och affärsmässigt sätt.

Arbetsuppgifter

Som systemförvaltningsledare IT bedriver du professionellt IT-systemförvaltningsarbete inom Lindesbergs kommunkoncern genom att leda, styra och koordinera aktiviteter och funktioner inom ett eller flera förvaltningsobjekt.

Tjänsten är en ny roll hos oss i Lindesberg och ett steg mot en mer modern IT-organisation med ambitionen att öka verksamheternas möjligheter att påverka stödet och utvecklingen inom IT-området. Som medarbetare inom IT-enheten deltar man i gemenskapen med att lösa alla frågor och utmaningar som rör IT-drift och -support. Arbetet utförs genom systemförvaltningsmodell pm3 och ITIL som tjänstekatalog. Modellen implementeras nu under 2017. Som systemförvaltningsledare IT arbetar du nära systemadministratörer/systemförvaltare i Lindesbergs kommunkoncern.

Kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom relevant område alternativt förvärvade erfarenheter och kunskaper som bedöms likvärdiga. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med systemförvaltning och är utbildad och/eller certifierad förvaltningsledare IT eller motsvarande. Projektledarkompetens är meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta enligt förvaltningsmodellen pm3 och ITIL:s ramverk eller motsvarande. Du har goda kunskaper inom intresse-, nytto- och riskanalysarbete. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är en naturlig ledare som anser att samarbete är en förutsättning för att uppnå bästa resultat. Du är resultatinriktad med en hög grad av servicekänsla. Lösningsfokus, kreativitet och en positiv anda tror vi är egenskaper som kännetecknar dig. Du är dessutom strukturerad och kan planera samt organisera ditt arbete.

Övrigt

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, tfn 0581-810 00.

Vi tar endast emot ansökan via HR-supporten.

Vill du veta mer om platsen Lindesberg? Gå in på www.flyttatilllindesberg.se.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemannings-/rekryteringsföretag.      

Körkort klass B - Bil.      

Ansökan  

Sista ansökningsdag: 2017-07-03
Ange referens: Ks 2017/271
 
Kontaktpersoner

IT-chef Andreas Ericsson, 0581-810 91 Enhetsansvarig Anders Widegren, 0581-811 60.

Liknande jobb

Liknande jobb