Kravanalytiker till Karolinska IT

Plats
Stockholm
Annonserat
den 14 juni 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Ref:
145385
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi erbjuder 

Vill du vara med och göra skillnad och forma den digitala agendan inom hälso- och sjukvården, och samtidigt inspirera internationell utveckling? Vi söker dig som vill jobba med något som verkligen är värdefullt - att hjälpa människor till bättre hälsa - och vill göra skillnad på riktigt.    

Vi har just påbörjat en omvälvande förändringsresa och ambitionen är hög. Vi mäter oss med de bästa i världen inom allt från medicinska resultat till patienternas upplevelse av vården. Vi ska hålla högsta internationella klass inom vård, forskning och utbildning, och skapa värde för våra patienter. Med början 2016 inför vi en ny verksamhetsmodell där vi utgår ifrån våra patienters resa genom vården och arbetar med flera professioner i team runt varje patientgrupp – se mer om vår nya organisation här. Vårt nybyggda universitetssjukhus i Solna blir navet i ett Life Science kluster för akademi, forskning och näringsliv.   

Just nu söker vi dig som vill arbeta som kravanalytiker i ett av våra högt prioriterade projekt ILOV – Integrerat Lednings- och vårdstöd. ILOV utvecklare ett nytt styrverktyg som möjliggöra uppföljning av utfall med värde för patienten som högsta fokus. 

Om tjänsten

I ditt uppdrag som kravanalytiker deltar du i BI-relaterade projekt där du arbetar nära verksamheten och hjälper dem att omsätta sina behov av IT-stöd och BI-lösningar till tydliga specifikationer gentemot utvecklingsteam på BI-sidan. Du arbetar tillsammans med projektledare både på IT- och på verksamhetssidan. Du kommer även att arbeta med utbildning och förankring av de lösningar som projektet tar fram. I tillägg kommer du jobba nära personer på Karolinskas strategiavdelning (SSVP) samt de Operativa cheferna på sjukhuset för att klargöra verksamhetens behov av BI-stöd. 

Dina uppgifter blir bl a att: 

 • Delta som kravanalytiker i BI-relaterade projekt/förstudier/uppdrag inom vidare- och nyutveckling 
 • Ta fram verksamhetsbehov/krav och beslutsunderlag för vidare- och nyutveckling 
 • Delta i arbetet med framtagning av verksamhetsnära processer i syfte att säkerställa att IT-stödet uppfyller verksamhetens behov 
 • Ta fram utbildningsmaterial 
 • Hålla i utbildningar 
 • Driva omvärldsbevakning av ovanstående ur ett verksamhetsperspektiv    

Vi står inför spännande utmaningar och mycket roligt arbete, beslutsstöd på alla nivåer är just nu högt prioriterat på sjukhuset!   

Vi söker 

Som person är du noggrann och ansvarstagande. Du tycker att samarbete är viktigt och är generös med att dela med dig av din kunskap.   

Du är nyfiken, tålmodig, kreativ och gillar att ta initiativ inom ramen för gruppens mål. Du har ett stort engagemang och driv för att utveckla lösningar till nytta för verksamheten. Du arbetar strukturerat, är analytisk och har god prioriteringsförmåga.    

Du känner dig trygg med att kommunicera både muntligt och skriftligt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer

Du har: 

 • erfarenhet från arbete att arbeta med verksamhetens krav och omsätta dessa till tydliga kravspecifikationer mot IT. 
 • erfarenhet från arbete med BI-lösningar med höga krav på säkerhet, prestanda, tillgänglighet och användbarhet 
 • förmåga att dela upp stora komplexa frågeställningar i mindre och hanterbara delar, för att successivt och kontinuerligt kunna leverera synbara resultat till verksamheten 
 • analytisk förmåga att utifrån en komplex behovs- och kravbild kunna ta fram enkla, effektiva och pragmatiska lösningar 
 • god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska 
 • akademisk examen motsvarande civilekonom, civilingenjör eller systemvetenskap    

Det är meriterande om du har: 

 • universitets- eller högskoleexamen t.ex. systemvetare 
 • kännedom och erfarenhet från hälso- och sjukvård     

Övrigt

Med anledning av att semesterperioden startar snart så har vi extra lång ansökningstid men skicka gärna in er ansökan snarast då vi löpande hantera ansökningarna.

Kontakt: 

Claes Ruth, Tel: 072-599 11 87

Malin Andersson Verksamhetschef 070-4841372    

Fackliga representanter SACO exp tel: 08-51770022

Vision, Marie Hammarström, tel: 08-517 725 25 eller 070 484 12 86.

Referensnummer: 145385

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.


Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb