Projektledare rekryteras till Ovako IT

Rekryterare
Ovako
Plats
Västmanlands län, Örebro län, Södermanlands län, Dalarnas län, Uppsala län
Annonserat
den 14 juni 2017
Stängs
den 7 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ovako är en ledande europeisk producent av långa specialstålprodukter till den tunga fordons-, bil- och verkstadsindustrin. Produktionen omfattar låglegerat stål och kolstål i form av stång, rör, ringar och förkomponenter. Bolaget har 14 produktionsenheter och ett flertal säljbolag i Europa och USA. Omsättningen är 1 100 miljoner euro och antalet anställda är 3 000 personer. Den totala produktionskapaciteten är 1,3 miljoner ton stål per år. Ovako IT arbetar med infrastruktur, teknik, Helpdesk , förvaltning och utveckling av IT-system, projektledning samt telefoni. Vi finns i Smedjebacken, Boxholm, Hällefors, Hofors och Imatra. För mer information se www.ovako.se.

 

I Ovakos effektiviseringsarbete är IT och ny teknik viktigt. Det gör att den interna efterfrågan på deras tjänster ökar vilket ställer nya krav på Ovako att utvecklas. Därför behöver nu Ovako utöka antalet projektledare i deras PMO (project management office).

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Projektledare till Ovako Sweden AB. Som projektledare hos Ovako IT har du ansvar för ett eller flera verksamhetsprojekt som innehåller IT på något sätt. Exempel på projekt kan vara att genomföra ett systembyte inom ett område där du ansvarar från förstudie, eventuell upphandling till genomförandeprojekt. Till ditt stöd har du en projektmetod, styrgrupp samt IT Advisory Board (ägare av projektportföljen).

Du kommer att tillhöra Ovako's IT-avdelning och den nystartade koncernövergripande PMO-funktionen. PMO-funktionen är en nyskapad funktion där Ovako samlar sina IT-projektledare för koncernen. Som projektledare är du ansvarig för något av de projekt som finns i vår projektportfölj beslutade av vårt beslutande IT-organ. Du ansvarar för att leda både interna och externa resurser i projektet, rapportera till styrgrupp (och eventuellt till vårt beslutande IT-organ) och tillsammans med de andra projektledarna bidra till utvecklingen av PMO (metod, processer mm).

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning, med fokus på större projekt inom ramen av minst 6 mån och större gärna där IT har varit en stor del och där förändringsledning varit viktigt. Du har även erfarenhet av projektmetodik. Vi söker dig som är bra på att kommunicera både inom men också utanför projektet, har erfarenhet av kravspecificering och som behärskar engelska i tal och skrift då vårt koncernspråk är engelska.

För att passa på Ovako IT behöver du tycka om att arbeta både strategiskt och operativt. Det är viktigt att du är van att jobba självständigt i ett högt tempo och van att slutföra uppgifter. Det händer mycket på Ovako därför är det bra om du är flexibel och gillar förändringar. 

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och agerar proaktivt. Du tar egna initiativ och agerar utifrån det behov som finns. Du ser till verksamhetens bästa och är intresserad av att arbeta med människor och deras utveckling. Verksamhetskompetens inom processindustrin är meriterande.

Du som söker bör ha några av dessa kvalifikationer

  • Några års erfarenhet av att arbeta som projektledare
  • Du har kunskap om IT ur ett generellt perspektiv
  • Erfarenhet av en eller flera projektmetoder
  • Van att ta fram specifikationer/upphandlingsunderlag
  • Förmåga att leda workshops
  • Relevant högskoleutbildning inom IT, ekonomi eller motsvarande
  • Skriver och talar bra svenska och engelska

Ansökan

I den här rekryteringen har Ovako valt att samarbeta med Experis. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta någon av våra rekryteringskonsulter, Carina Riström, tel. 021-151947 alt. via mail, carina.ristrom@se.experis.com eller Elin Tiger Mårtensson, tel. 021.151203 alt. via mail, elin.tiger.martensson@se.experis.com. Sista ansökningsdag för den här tjänsten är söndagen den 6 augusti 2017. 

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb