Business Intelligence utvecklare rekryteras till Ovako IT

Rekryterare
Ovako
Plats
Västmanlands län, Örebro län, Dalarnas län, Uppsala län, Södermanlands län, Gävleborgs län, Smedjeba
Annonserat
den 14 juni 2017
Stängs
den 9 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ovako är en ledande europeisk producent av långa specialstålprodukter till den tunga fordons-, bil- och verkstadsindustrin. Produktionen omfattar låglegerat stål och kolstål i form av stång, rör, ringar och förkomponenter. Bolaget har 14 produktionsenheter och ett flertal säljbolag i Europa och USA. Omsättningen är 1 100 miljoner euro och antalet anställda är 3 000 personer. Den totala produktionskapaciteten är 1,3 miljoner ton stål per år. Ovako IT arbetar med infrastruktur, teknik, Helpdesk , förvaltning och utveckling av IT-system, projektledning samt telefoni. Vi finns i Smedjebacken, Boxholm, Hällefors, Hofors och Imatra. För mer information se www.ovako.se.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu BI utvecklare till Ovako IT. Som BI utvecklare kommer du att tillhöra Ovako's IT-avdelning och den nystartade BI-funktionen. I din roll som utvecklare arbetar du mot många olika kontakter och möter våra beställare, personer i alla delar och nivåer i vår verksamhet. Vår utmaning är att skapa insikter och värden för Ovako koncernen utifrån en komplex datastruktur som är under ständig förändring.

Dina arbetsuppgifter är alltifrån nyutveckling till förvaltning av befintliga applikationer och innefattar design, data/informationsmodellering, ETL/Integration, visualiseringsarbete såsom framtagande av rapporter och dashboards. Teamet använder idag huvudsakligen BI verktyg från Qlik och dataverktyg (databaser mm) från Microsoft.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt, som är ansvarstagande och agerar proaktivt. Du tar egna initiativ och agerar utifrån de analyser och behov som finns. Du är verksamhetsorienterad och ser ett klart samband mellan informationslösningar och företagets konkurrenskraft. Som BI utvecklare tänker du hela tiden utifrån kundens perspektiv, vilka värden som kan skapas av insikter från kvalitativ information.

Som person är du lösningsorienterad, nyfiken och kreativ. Nya och återkommande befintliga problem ser du som en självklarhet. Du har viljan att själv vidareutvecklas och att bidra till teamets utveckling.

Du har en ifrågasättande approach och kan utmana existerande lösningarna. Du är öppen och trivs med personlig kontakt och skapar nätverk genom gott samarbete. I detta är du kommunikativ och gillar utmaningar.

Du som söker bör ha några av dessa kvalifikationer

  • Ett par års erfarenhet av att utveckla kvalitativa BI-lösningar i QlikView/ QlikSense / Nprinting
  • Erfarenhet av databasdesign, datamodellering och integrationer
  • Relevant högskoleutbildning inom IT, ekonomi eller motsvarande
  • Skriver och talar bra svenska och engelska

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av ETL
  • Erfarenhet av molnlösningar
  • Verksamhetskompetens inom processindustri 
  • Van med ett agilt arbetssätt

Ansökan

I den här rekryteringen har Ovako valt att samarbeta med Experis. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta någon av våra rekryteringskonsulter, Carina Riström, tel. 021-151947 alt. via mail, carina.ristrom@se.experis.com eller Elin Tiger Mårtensson, tel. 021.151203 alt. via mail, elin.tiger.martensson@se.experis.com. Sista ansökningsdag för den här tjänsten är söndagen den 13 augusti 2017.

Välkommen  med dig ansökan!

 

Liknande jobb

Liknande jobb