IT Solution Manager – BI/Business Analytics

Rekryterare
Plantagen
Plats
Stockholm
Annonserat
den 16 juni 2017
Stängs
den 16 juli 2017
Ref:
24924
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Med över 120 butiker i olika format och ett växande antal butiker i stora tätorter i Norge, Sverige och Finland, är Plantagen det ledande varumärket för växter i Norden, med en årlig omsättning på över NOK 3,5 miljarder sedan 2013. Tack vare våra drygt 1000 engagerade medarbetare med en passion för växter, kan Plantagen erbjuda ett unikt utbud av växter och växtlösningar. Välkommen och dela vår passion!

Plantagen har påbörjat en spännande expansion och förändringsresa. I detta ingår en offensiv satsning på IT, där flera centrala system kommer att moderniseras under kommande år för att på bästa sätt stödja affären. Stödet inom BI/Business Analytics utgör central del i denna satsning och som IT Solution Manager – BI/Business Analytics har du en nyckelroll.

Som IT Solution Manager kommer du att arbeta inom IT-organisationen, med mycket nära samarbete med verksamheten. Du har ett brett ansvarsområde och kommer tillsammans med verksamheten kontinuerligt arbeta med att utveckla våra processer och driva affärsutvecklingen framåt, samt definiera nya krav på systemen. Du utgör beställare av tjänster från våra IT-leverantörer och driver utvecklingsprojekten, samt att du även ansvarar för den långsiktiga förvaltningen av systemen inom ditt ansvarsområde.

Som lösningsansvarig för BI/Business Analytics blir du drivande i arbetet med att ytterligare höja kvalitén och effektiviteten i Plantagens beslutsfattande genom att implementera ny modern teknik för att nyttja nya och befintliga interna och externa datakällor. Du kommer också att leda införandet av vår nya BI-lösning och det blir din uppgift att leda detta krav- och implementeringsprojekt samt driva andra spännande initiativ inom ditt ansvarsomårde. Du gör det i nära samarbete med verksamheten, våra andra IT Solution Managers, samt övriga medarbetare inom IT-organisationen.

Rollen som Solution Manager rapporterar till Group IT Manager. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din bakgrund

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha goda kunskaper inom områden som BI, Business Analytics och Data warehouse.

Du bör även ha

  • erfarenhet av att hitta och definiera nya möjligheter till förbättring av processer och lösningar
  • erfarenhet från tidigare projekt och/eller förvaltning av SQL Server och ett eller flera BI-system såsom Qlik, Tableau eller motsvarande
  • erfarenhet inom data warehouse
  • erfarenhet av att arbeta i nära samarbete med verksamheten, och vana av att kravställa ny funktionalitet, utforma funktionsspecar och leda acceptanstester efter leverans från IT-leverantör
  • examen från data- och systemvetenskaplig linje eller annan relevant högskoleutbildning            
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Vi ser det som meriterande med erfarenhet från retail.

Som person är du nyfiken och villig att ta dig an nya utmaningar. Du gillar att arbeta i grupp, men tar samtidigt ansvar för att driva ditt eget arbete framåt. Du är analytisk, strukturerad och är en genomförare. Du har ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift, är ”service-minded” och har lätt att samarbeta med olika slags användare i organisationen.

Vi erbjuder dig en omväxlande tjänst i högt tempo där du har som främsta uppgift att finna, implementera och utveckla IT-lösningar i en internationell organisation.
Plantagen är ett företag i förändring och på denna resa är du en nyckelperson!
Vi sätter IT högt på agendan och har en målsättning om att vara innovativa och ledande inom branschen!

Ansökan och upplysningar
I denna rekrytering samarbetar Plantagen med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av Jan Falck, rekryteringskonsult på Experis, 08-508 954 44, jan.falck@se.experis.com.
Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se samt koppla mot tjänsten.

Sista ansökningsdag: Snarast

Välkommen med din ansökan! Urval sker löpande. 

Liknande jobb

Liknande jobb