Erfaren systemutvecklare

Rekryterare
ESAB
Plats
Västra Götalands län, Göteborg, Varberg, Halmstad, Kungälv, Mölndal
Annonserat
den 16 juni 2017
Stängs
den 25 oktober 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ESAB är en av världens ledande tillverkare av utrustning och tillsatsmaterial för svetsning och skärning. Våra utrustningar, material lösningar är välkända i hela världen för sin innovativitet. De är utvecklade med hjälp av återkoppling från våra kunder och byggda med expertkompetensen och den solida erfarenheten hos en global branschledare. Är du en innovatör som vill använda din kreativitet på en engagerad och dynamisk avdelning där du är med och utvecklar våra framtida arbetsmetoder?

 

Som Systemutvecklare ingår du i New Strategic Tools & Processes som är en del inom den globala FoU organisationen för tillsatsmaterial. Huvudmålet för avdelningen är att utveckla verktyg och metoder för vår interna FoU och vara drivande när det gäller användandet av ny teknologi.

I rollen som är en proaktiv nyckelroll ansvarar du främst för designen och utformningen av systemet. Du förväntas deltaga i utveckling av nya beräknings- & mätmetoder (t ex inom spektroskopi och mikroskopi) för användning av våra utvecklings- och forskargrupper.

Vi söker dig som vill vara med i början av en spännande resa i utvecklingen av våra framtida globala, interna R&D system.

Hos oss på ESAB erbjuds du en möjlighet utöver det vanliga då du kommer att ingå i ett sammansvetsat team som har stort tvärfunktionellt samarbete vilket gör att du får möjlighet att skaffa dig en förståelse för hela systemet och vad som är viktigt för våra kunder.

Om dig

Som person är du en nytänkande och gränsöverskridande systemutvecklare som gillar att bolla idéer och komma med kreativa lösningar. Då vi är ett mindre team behöver du som oss övriga vara prestigelös och lösningsorienterad. Är du strukturerad och konstruktiv i ditt tankesätt så är det ytteligare fördelar i rollen. Då ESAB verkar i en värld av ständiga förändringar så bör du också trivas i en sådan miljö.

Dina kvalifikationer

  • Civilingenjör, högskoleingenjör eller motsvarande inom Elektro/Data/Teknisk Fysik
  • 5-10 års erfarenhet av mjukvaru- och systemutveckling
  • Dokumenterad erfarenhet av TDD, system och arkitektur
  • Grafisk gränssnittsprogrammering i Java eller C#
  • Databashantering SQL eller Oracle
  • God förmåga att dokumentera
  • Obehindrat tala och skriva Engelska

Vad ESAB erbjuder

ESAB ligger mitt i teknikutvecklingens mecka på Lindholmen i Göteborg. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafik, bussen stannar utanför dörren. Hos oss på ESAB får du arbeta i ett anrikt globalt och multikulturellt företag där vi  känner en stor stolthet över ESABs varumärke och vår starka kundorienterade företagskultur.
Miljön präglas av prestigelöshet och kreativitet med hög teknisk bredd och variation.

Låter detta intressant? 
Känner du igen dig i ovan beskrivning? Tjänsten är på heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar löpande urval, så vänta inte med din ansökan.

 

För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Johanna Bogren på telefon: 073- 089 45 35 eller mail: johanna.bogren@se.experis.com

 

Liknande jobb

Liknande jobb