Förvaltningsledare till eHälsomyndigheten Kalmar

Plats
Kalmar
Annonserat
den 20 juni 2017
Stängs
den 10 augusti 2017
Ref:
2017/02922
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

eHälsomyndigheten arbetar enligt en förvaltningsmodell baserad på pm3, där vi delar in våra tjänster och produkter inom fem förvaltningsobjekt. Vi söker nu en förvaltningsledare till förvaltningsobjektet Statistik.

Förvaltningsobjektet Statistik syftar till att stödja eHälsomyndighetns produkter för uppföljning av läkemedelsförsäljning (vår statistikverksamhet), beslutsstöd för bättre läkemedelsanvänding för farmaceuter på apotek och distrubution av läkemedelsförmån. Viktiga system både ut ett samhällsekomomiskt och patienssäkerhetsmässigt perspektiv. Produkterna används båda av personal på apotek samt inom landsting andra myndigheter.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till samhället genom att förvalt samhällsviktiga system. Verksamhetsområdet är av ganska teknisk karaktär så vi ser gärna att du har en bakgrund som gör att du kan verka i en teknisk miljö. Det kommer också vara avgörande att du kan sätta dig in i verksamhetsområdet och markanden som produkterna inom verksamhetsområdet verkar inom och hur informationsflöden på e-Hälsomyndigheten i stort går till.

Förvaltningsledaren rapporterar till objektsägaren som också är produktägare för de produkter som förvaltningsobjektet störjer, och är organisatoriskt placerad inom enheten Statistik och beslutsstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Vara en del av att leda produkterna inom förvaltningsobjektet i deras livscykel.
 • Leda arbetet med vidmakthållande och vidareutveckling av förvaltningsprodukter enligt objektägarens beslutade krav och mål
 • Följa upp, utvärdera och rapportera förvaltningsuppdragen gentemot mål och budget
 • Föra en kontinuerlig dialog med objektägare och produktägare samt resursägare avseende resurser som ingår i förvaltningsteamet
 • Säkerställa att förvaltningsverksamheten följer myndighetens styrande och stödjande processer

Eventuellt kan även andra arbetsuppgifter såsom uppdragsledning eller projektledning bli aktuellt.

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk examen.
 • Flerårig erfarenhet av ledarroller (t ex linjechef, eller, teamledare) varav minst ett års arbete som förvaltningsledare eller projektledare
 • Flerårig arbetserfarenhet av pm3 som förvaltningsstyrningsmodell
 • Flerårig erfarenhet av IT-produktutveckling och digitalisering
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsledning
 • God samarbetsförmåga, mål- och resultatorienterad
 • God initiativtagande förmåga, självgående och strukturerad

Meriterande är:

 • Erfarenhet av arbete inom myndighet
 • Kunskap inom områdena eHälsa eller kundsamverkan
 • Erfarenhet av arbete inom statistik- och beslutsstödsverksamhet
 • Certifiering som förvaltningsledare inom PM3 modellen.

 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Information om tjänsten

Anställningarna är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar. Då nuvarande verksamhet bedrivs i Stockholm, kommer resor och boende i Stockholm under en längre överlämnings- och upplärningsperiod bli nödvändiga.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Frågor angående tjänsten besvaras av Rekryterande chef, Malin Amnefelt,Enhetschef för Statistik och beslutsstöd, tel 010 458 62 80; Johan Waak, HR-specialist, tel 010-458 63 71; Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04; och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.    

Välkommen att skicka in din ansökan med cv och personligt brev senast den 10 augusti 2017.

 

Om eHälsomyndigheten

eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Stora delar av vår myndighet flyttar till Kalmar och vi söker därför fler engagerade, kompetenta och hjälpsamma kollegor. Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.