Verksamhetsarkitekt inom Digitala kundmöten

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 juni 2017
Stängs
den 7 augusti 2017
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker just nu verksamhetsarkitekter som vill vara med i utvecklingen av framtidens digitala kundmöte.

Vi har flera stora digitala satsningar och projekt på gång för att utveckla Folksams kundmöte och behöver förstärka vårt team med fler innovativa, problemlösande och nyfikna medarbetare. För att klara våra utmaningar behöver vi ligga i framkanten av den digitala utvecklingen och förstå kundernas ändrade beteende för att bidra till att skapa marknadsfördelar för Folksam. Vi är nyfikna och testar olika modeller vad gäller exempelvis styrning, sourcing, leveranser och utveckling för att stödja våra olika verksamheter på bästa sätt.

Det här gör du som verksamhetsarkitekt med digitala lösningar och modernisering  

Vi söker dig som vill jobba med digitala lösningar för det viktigaste vi har, våra kunder! Som verksamhetsarkitekt befinner du dig mitt i händelsernas centrum hos oss! I detta nu skapas nya digitala lösningar som kommer finnas med i företaget under lång tid framöver och du har en central del i att se till att detta händer. Här finns driv och framåtanda, vi är med och påverkar framtiden. Dessutom har vi roligt tillsammans när vi gör det!

I rollen som verksamhetsarkitekt har du en nära dialog med affärsrepresentanter för att tidigt i utvecklingsskedet fånga behov av utveckling/ förändring. Du driver även framtagandet av en strategisk plan för verksamhetsområdets arkitekturförflyttning och analyserar omfattning, tar fram konsekvensanalyser och beslutsunderlag i arkitektoniska frågor. Du ansvarar även för informationsarkitekturen inom Kundmötet, och driver utvecklingen av informations- och processmodeller för att möta upp mot verksamhetens krav.

Vidare är du ett operativt stöd till verksamhetsanalytiker och leveransteamen i arbetet och medverkar till att starta upp, stödja och följa upp arkitekturarbetet i projekt och uppdrag. I din roll som verksamhetsarkitekt blir du naturligt ledare för det arbete som görs tillsammans med verksamhetsanalytiker och andra arkitekturroller inom IT Kundnära. Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl arkitekturen såväl som vårt arbetssätt och du medverkar till att löpande säkerställa att arkitekturarbetet utvecklas.

Är du den vi söker?

Kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och vi söker dig som är kommunikativ och van att ha en dialog samt kan skapa en bra relation med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt kommunicerar arkitektur på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt i hela organisationen. Vidare är du flexibel och arbetar pragmatiskt utifrån givna förutsättningar samtidigt som du verkar för förbättringar och är uthållig. Du har även mod att agera efter egen övertygelse när så behövs. Du har förmåga att ta egna initiativ samt leda, planera och prioritera arkitekturarbetet inom området på ett effektivt och självständigt sätt. Du har ett starkt engagemang som smittar av sig i arbetsgruppen.

Vår utveckling sker idag med agila metoder och du har erfarenhet av att jobba enligt Lean och agila metoder och vi ser gärna att du har bred erfarenhet av agil arkitekturstyrning såsom SAFe. Du gedigen erfarenhet av att arbeta utveckling av enterprise arkitektur i komplexa organisationer. Du har även erfarenhet av att arbeta med processmodelleringsverktyget EA Sparx. Vi ser även att du har examen från universitet/ högskola, eller motsvarande. Du har även goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Vi strävar efter att ha verksamhetsarkitekter som har bred bas att stå på gällande verksamhetsarkitektur och det är meriterande om du har erfarenhet av angränsande områden som verksamhets- och affärsutveckling.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Här kan du läsa mer om vår digitala satsning http://www.idg.se/2.1085/1.682914/darfor-prioriteras-it-utveckling-hos-folksam


Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem, senast den 7 augusti 2017. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef: Anna Hård af Segerstad, 08-772 65 73, anna.hard-af-segerstad@folksam.se.

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Mia Salonen 08 - 772 75 24 och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb