Verksamhetschef för utveckling av vårdadministrativt stöd

Plats
Luleå, Norrbotten
Annonserat
den 21 juni 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Ref:
193907
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Region Norrbotten utvecklar och förvaltar det vårdadministrativa systemet, VAS, som används av ca 14 000 användare inom sjukvården i Norrbotten och Halland.  

VAS är sjukvårdens kärnsystem och det absolut viktigaste systemet inom vår verksamhet. Utvecklingen är organiserad i en enhet som heter VAS tillverkarorganisation (TVO) och som består av 6 st medarbetare samt ca 24 st konsulter. TVO är organiserade direkt under IT/MT-direktören.

Arbetsuppgifter

Verksamhetschefen för TVO har personalansvar för medarbetarna i enheten samt arbetsmiljöansvar för konsulterna. Du ansvarar för den totala utvecklings- och förvaltningsbudgeten för VAS och leder och fördelar arbetet inom din avdelning.

Du har även rollen som produktchef för systemet VAS och ansvarar för produkt- och integrationsstrategi, planer och uppföljning i nära samverkan med Region Norrbotten och Region Halland.

Arbetet innebär ett nära samarbete med IT-organisationerna i de två regionerna samt upphandlade leverantörer. Du har också tät dialog med nationella forum samt läkemedelsverket och e-hälsomyndigheten. Utvecklingen av VAS är ett av de största IT-utvecklingsuppdragen i norra Norrland och som chef för TVO har du mycket goda möjligheter att utvecklas och kommer att jobba i en dynamisk och spännande miljö.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom IT-utveckling. Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande, samt flera års erfarenhet av ledarskap inom IT-området.  

Erfarenhet av IT-lösningar inom hälso- och sjukvårdsområdet samt certifiering av medicintekniska produkter är meriterande liksom dokumenterad utbildning inom agila utvecklingsmetoder.  

Du är en tydlig, modern och trygg ledare och en strukturerad lagspelare med god förmåga att stödja och inspirera din omgivning. Du är kommunikativ och pedagogisk i tal och skrift samt strukturerad och kan styra och leda mot mål. Då VAS är ett system som används inom sjukvård är kvalitetsmedvetenhet mycket viktigt.

Du bör också vara förtrogen med hela processen för utvecklingsarbete; från behovsinsamling, kravarbete, systemutveckling och test till implementation.

Anställningsfakta

Tillträde sker enligt överenskommelse. Resor i tjänsten förekommer, körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta Anders Nordin, IT/MT-Direktör, 0920-28 41 97, anders.b.nordin@norrbotten.se.

Fackliga företrädare

Maria Sjöberg, SACO, 070-616 08 31.  

Sista ansökningsdag är den: 2017-08-21.


Region Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.