IT Drifttekniker Workplace and Mobile

Rekryterare
MTR
Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 juni 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara del av vårt team som ska förverkliga vår vision om att vara ett ledande globalt företag som genom omsorgsfull service länkar samman och utvecklar hållbara samhällen? 

Vi söker nu ytterligare en IT Drifttekniker till vår IT avdelning på MTR Nordic. Rollen ligger inom funktionen IT Drift, en del av IT avdelningen på MTR Nordic som ska ge stöd till alla bolag inom MTR koncernen i Norden, d.v.s. MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech.

Om oss

Vi är ett av världens största globala järnvägsföretag med cirka 11 miljoner genomförda resor varje dag. Vi driver, utvecklar och bygger tunnelbana, pendeltåg och snabbtåg samt tillhörande infrastruktur, stationer bostäder och handel. Företaget grundades i Hongkong 1975 och är aktienoterat på Hongkong-börsen sedan år 2000. Staten Hongkong kvarstår som majoritetsägare.

Vi finns på tre kontinenter och ansvarar för 10 transportsystem. Tunnelbanan i Hong Kong ägs, drivs och utvecklas av oss. I inlandet Kina har vi verksamhet i Shenzen, Beijing och Hangzhou. I Storbritannien (London) driver vi Crossrail, en verksamhet som även är under expansion och har precis vunnit ett stort anbud som heter South West Line. I Australien har vi verksamheter i Melbourne och Sydney.

Norden är utpekat som ett av koncernens tillväxtområden. Här driver vi idag och utvecklar kvalitén av MTR Tunnelbanan och MTR Pendeltågen i Stockholm och genomför underhåll via våra bolag MTR Tech och Emtrain. På sträckan Stockholm- Göteborg ger vi genom MTR Express service till våra kunder i helt nya klimatsmarta tåg- en investering på ungefär en miljard kronor.

MTR växer snabbt både inom Norden och internationellt. Det finns mycket stora möjligheter för medarbetare att utvecklas hos oss. Vi behöver kvalificerade medarbetare för vår fortsatta tillväxt inom Norden men det finns även möjlighet till spännande utlandsuppdrag, både inom uppbyggnad av verksamheter och i befintliga verksamheter. 

Kulturen på MTR präglas av en entreprenöriell anda med högt medarbetarengagemang och korta beslutsvägar. Vi sitter i nyrenoverade och attraktiva lokaler på Kungsholmen i Stockholm, nära kommunikationer och restauranger.


Ditt uppdrag

Att agera som en värdeadderande länk mellan MTRs bolag och verksamhet å ena sidan och leverantören av den IT-infrastrukturella plattformen gällande arbetsplatsklienter och mobila enheter, å andra sidan. Detta för att leverera IT-arbetsplatstjänster till våra mer än 5000 användare.

Detta innebär att du måste ha förmågan att kunna:

  • Tillämpa, förmedla och utveckla dina mycket goda kunskaper om installation och underhåll av IT-plattformar (SCCM, MDM)
  • Agera teknisk rådgivare gällande nuvarande och framtida krav på hårdvara och mjukvara gällande IT-arbetsplats
  • Hantera möjligheter, begränsningar och utmaningar med klienthantering och mobila enheter
  • Förstå och förmedla sammanhang och beroenden i vår miljö


Tjänsten är på heltid, där det kan komma att ingå viss beredskap.

Dina erfarenheter

För att vara framgångsrik i denna roll krävs det att du har arbetat minst 5 år som drifttekniker i något större bolag. Du behöver också ha minst 5 års erfarenhet från klientimagehantering och ha minst tre års erfarenhet av SCCM, bra också om du kan MDM (Mobile Device Management) och att du har jobbat med klientsäkerhet.

Dina färdigheter och din personlighet

Rollen kräver att du har en mycket god social förmåga och att du arbetar strukturerat, har ett proaktivt förhållningssätt och en mycket god prioriteringsförmåga. Du trivs med att arbeta självständigt och du har en positiv syn på att lära nytt. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Slutligen ser vi att du har ett stort tekniskt intresse, är lösningsorienterad och en hög integritet.

Vi erbjuder

En miljö med hög och positiv förändringstakt där du är med och bidrar till MTRs fortsatta resa. Vi erbjuder dig variation i arbetsinnehållet och goda möjligheter att, genom egna initiativ, påverka din personliga utveckling och framtid inom företaget. Du ingår i ett team med kompetenta och trevliga kollegor. Vi sitter i fräscha och attraktiva lokaler i DN huset på Kungsholmen, nära kommunikationer och restauranger. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Ansökan

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via vår hemsida www.mtrnordic.se. Om du inte har sökt jobb hos oss förut skapar du ett konto. Vi har ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Skicka din ansökan snarast dock senast den 31 juli 2017. Urval och intervjuer sker löpande, vi tillämpar personlighets- och begåvningstester. Eventuella frågor om tjänsten besvaras av Head of IT Operations Eric Gyllenberg Eric.Gyllenberg@mtr.se. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare

SACO/TJ, Nader Rostaminegad Nader.Rostaminegad@mtr.se
SEKO, Jannis Konstantis, ioannis.konstantis@mtr.se
ST, Tony Moros, tony.moros@mtr.se

Liknande jobb

Liknande jobb