Infrastrukturarkitekt till Försvarsmakten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro län
Annonserat
den 21 juni 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet. Läs mer på www.forsvarsmakten.se.

 

Infrastrukturarkitekt till Försvarsmakten

Vi behöver förstärka vår grupp med en person som har gedigen erfarenhet inom infrastrukturarkitektur och som har god teknisk kunskap samt förmåga att förstå infrastrukturbehov för olika verksamhetsdelar. Du tillhör Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband med placering i Örebro.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

Din roll

I rollen som infrastrukturarkitekt kommer du att arbeta i projekt och förvaltning med att säkerställa rätt IT-infrastruktur för verksamhetens behov av applikationsstöd, kommunikation, datalagring och säkerhet.  Tjänsten innehåller även arbete med att dokumentera fysiska vyer av lösningar, nätverkskartor, säkerhet, övervakning, tekniska riktlinjer och styrmodeller runt infrastruktur.

Du kommer också att arbeta med att designa och implementera säkerhetslösningar samt att utveckla designprinciper, metoder och ramverk.

Din profil

Vi söker dig som har flera års dokumenterad erfarenhet inom nätverksteknik och arkitektur samt mycket goda kunskaper inom säkerhet och övervakning inom nätverksområdet. Du har en akademisk utbildning inom IT eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser även att du har erfarenhet av att dokumentera hög-och lågnivådesign.

Du har en förmåga att kunna analysera och beskriva samt visualisera strukturer och samband och hitta lösningsalternativ till verksamhetens övergripande mål och syfte. 

För att lyckas i rollen behöver du ha ett stort tekniskt intresse inom infrastruktur, trivas med att arbeta självständigt med tydligt målfokus.  Som person är du engagerad och har lätt för att samarbeta och nätverka med andra i organisationen.

Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift samt har en mycket god förmåga att kommunicera både med tekniska specialister och med personer utan teknikkunskap.

Det är meriterande om du har:

  • Certifiering/utbildning inom Cisco Network Design, Network Security, Routing & Switching eller motsvarande.
  • Erfarenhet av Software Defined Networking.
  • Erfarenhet av drift- och förvaltningsprocesser så som ITIL och PM3.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Vi värdesätter engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vad kan vi erbjuda dig?

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter och kompetensutveckling.  Inom friskvård erbjuder vi friskvårdskort på Friskis & Svettis och om verksamheten tillåter tre friskvårdstimmar på arbetstid samt tillgång till badhus och bollhall.  Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. 

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. Frågor kring tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Ann-Sofie Pihl 076-112 16 76, ann-sofie.pihl@se.experis.com.

Du söker tjänsten genom registrerat och uppdaterat CV via www.experis.se eller via mail till ann-sofie.pihl@se.experis.com

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är den 27 augusti 2017. Urval och intervjuer kommer att påbörjas efter semesterperioden.

Liknande jobb

Liknande jobb