Lösningsarkitekt inom digitala kundmöten

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 22 juni 2017
Stängs
den 4 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu lösningsarkitekter som vill utveckla framtidens digitala kundmöte.

Vi har flera stora digitala satsningar och projekt på gång för att utveckla Folksams kundmöte och behöver förstärka vårt team med fler innovativa, problemlösande och nyfikna medarbetare. För att klara våra utmaningar behöver vi ligga i framkanten av den digitala utvecklingen och förstå kundernas ändrade beteende för att bidra till att skapa marknadsfördelar för Folksam. Vi är nyfikna och testar olika modeller vad gäller exempelvis styrning, sourcing, leveranser och utveckling för att stödja våra olika verksamheter på bästa sätt.


Det här gör du som lösningsarkitekt med digitala lösningar och modernisering  

Vi söker dig som vill jobba med digitala lösningar för det viktigaste vi har, våra kunder! Som lösningsarkitekt befinner du dig mitt i händelsernas centrum hos oss! I detta nu skapas nya digitala lösningar som kommer finnas med i företaget under lång tid framöver och du har en central del i att se till att detta händer. Här finns driv och framåtanda, vi är med och påverkar framtiden. Dessutom har vi roligt tillsammans när vi gör det!

I rollen som lösningsarkitekt ansvarar du för realisering av lösningar för att uppfylla inkomna krav & behov på våra leveranser och för att säkerställa att framtagna lösningar ligger i linje med vår målarkitektur och systemstrategi. Du arbetar tätt med andra roller både inom hela IT och även kravställare inom verksamheten för att tillsammans driva förflyttningen och utvecklingen framåt.

Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl arkitekturen såväl som vårt arbetssätt och du medverkar till att löpande säkerställa att arkitekturarbetet utvecklas. Både CRM området och digitala kanaler genomgår en större förnyelseprocess. Du kan därför förvänta dig ett varierat och spännande arbete där vi strävar mot att använda ny teknik så att det gagnar våra kunder.

Här kan du läsa mer om en av våra digitala satsningar http://www.idg.se/2.1085/1.682914/darfor-prioriteras-it-utveckling-hos-folksam


Är du den vi söker?

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av utveckling inom digitala kanaler, digital tjänsteutveckling och/ eller CRM lösningar i en agil miljö. Du har tidigare erfarenhet av flera av följande områden utveckling inom Java, Javascript och HTML5, integration och CRM lösningar. Erfarenhet av framtagande av målgruppsanpassade digitala tjänster baserat på kundanalys är meriterande. Då Folksam är en koncern med flera olika affärsmodeller i de olika bolagen och det är meriterande om du haft liknande roll på ett större företag tidigare. Vidare har du erfarenhet av att jobba enligt Lean och med agila metoder och vi ser gärna att du har bred erfarenhet av agil arkitekturstyrning såsom SAFe. Det är en fördel om har du erfarenhet av att arbeta med processmodelleringsverktyget EA Sparx. Vi ser även att du har examen från universitet/ högskola, eller motsvarande. Du har även goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och vi söker dig som är kommunikativ och van att ha en dialog samt kan skapa en bra relation med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt kommunicerar arkitektur på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt i hela organisationen. Vidare är du flexibel och arbetar pragmatiskt utifrån givna förutsättningar samtidigt som du verkar för förbättringar och är uthållig. Du har ett starkt engagemang som smittar av sig i din omgivning.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag  

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.


Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem, senast den 4 augusti 2017. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef: Anna Hård af Segerstad, 08-772 65 73, anna.hard-af-segerstad@folksam.se.

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Mia Salonen 08-772 75 24 och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb