Polismyndigheten

Polismyndigheten söker Teknikspecialist LAN & WAN till IT-avdelningen, drift och infrastruktur

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 juni 2017
Stängs
den 7 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Polismyndigheten söker Teknikspecialist LAN & WAN till IT-avdelningen, drift och infrastruktur, i Stockholm

Vill DU bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 28 500 medarbetare. It-avdelningen har drygt 700 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.


Är det DIG vi letar efter?

Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Enheten It-drift och infrastrukturförvaltning ansvarar för drift och livscykelhantering av polisens it-infrastruktur inom områdena data och telefoni. Gruppen LAN & WAN ansvarar för förvaltning, drift och utveckling av Polisens nationella infrastruktur för LAN och WAN för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet och säkerhet. Gruppen bistår även i analyser av nätverkstrafik för detektering av trafikmönster, felsökning och planering av framtida behov.

Arbetsbeskrivning

I gruppens arbetsuppgifter ingår design, implementation, drift och utveckling av Polisens nationella infrastruktur för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet och säkerhet. Tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsinitiativ som syftar till att stödja polisens verksamhetsidé och långsiktiga mål.

Du kommer även att vara en viktig länk i kontakterna med övrig verksamhet, både inom it-avdelningen men även med andra delar av Polismyndigheten samt med leverantörer. Som medarbetare i gruppen LAN och WAN förväntas hög säkerhetsmedvetenhet.

Kvalifikationer

För att utföra arbetsuppgifterna krävs:

 • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom relevanta teknikområden d.v.s. mycket god kunskap om bakomliggande teorier och principer inom kompetensområdet.
 • Mycket goda kunskaper inom TCP/IP, routing, switching
 • Goda kunskaper inom design och underhåll av nätverk samt kunskaper inom it-säkerhet förutsätts.
 • Erfarenhet av drift och utveckling av nätverk i segmenterade nätverksmiljöer.
 • God analytisk förmåga gällande felsökning i nätverk.
 • Arbetslivserfarenhet av att arbeta strukturerat inom flera parallella uppdrag.
 • Behärskar svenska och engelska språken väl i tal och skrift.

Meriterande:

 • Certifierad inom t.ex. CCNP, CCIE eller motsvarande
 • Erfarenhet av implementation av nätverksvirtualiseringslösningar, exempelvis EVPN och VMware NSX
 • Erfarenhet av implementation, drift och felsökning av trådlös kommunikation
 • Erfarenhet av IPAM, DNS och DHCP-hantering
 • Erfarenhet av att driva egna utvecklingsuppdrag samt delta i utvecklingsuppdrag som omfattar flera teknikområden

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har:

 • God förmåga att prioritera, då tempot stundvis är högt.
 • En mycket god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka den på ett pedagogiskt sätt. Som individ är du en självgående lagspelare
 • Hög servicekänsla och målmedvetenhet, samt leverans i fokus.
 • Har förståelse för medarbetarskap samt besitter förmågan att verka lugnande i en stressad omgivning.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut eller har frågor om ansökningsförfarandet ta kontakt med ansvarig HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 7 augusti.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kommer att genomföras före anställning.

Kontakt

Mer information om uppdraget lämnas av Peter Frisk vid Polismyndigheten, tfn: 010-563 86 45.

Facklig information

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Lennart Grönberg, Fackförbundet ST,tfn 0105649252; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrigt

Beredskap ingår i arbetsuppgifterna.

Liknande jobb

Liknande jobb