Testledare inom Digitala kundmöten

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 juni 2017
Stängs
den 4 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker just nu en testledare som vill vara med i utvecklingen av framtidens digitala kundmöte på IT.

Vi har flera stora digitala satsningar och projekt på gång för att utveckla Folksams kundmöte och behöver förstärka vårt team med fler innovativa, problemlösande och nyfikna medarbetare. För att klara våra utmaningar behöver vi ligga i framkanten av den digitala utvecklingen och förstå kundernas ändrade beteende för att bidra till att skapa marknadsfördelar för Folksam. Vi är nyfikna och testar olika modeller vad gäller exempelvis styrning, sourcing, leveranser och utveckling för att stödja våra olika verksamheter på bästa sätt.

Det här gör du som testledare med digitala lösningar och modernisering
Vi söker dig som vill jobba med digitala lösningar för det viktigaste vi har, våra kunder! Som testledare befinner du dig mitt i händelsernas centrum hos oss! I detta nu skapas nya digitala lösningar som kommer finnas med i företaget under lång tid framöver och du har en central del i att se till att detta händer. Här finns driv och framåtanda, vi är med och påverkar framtiden. Dessutom har vi roligt tillsammans när vi gör det!

Som testledare utarbetar du teststrategier, genomför kvalitetsgranskningar samt deltar som testledare i våra projekt och uppdrag. Vi arbetar i agila team där leveransteamen arbetar tillsammans med representanter från verksamheten, du planerar, leder, genomför och följer upp testarbetet.
Vi arbetar både med manuella och automatiska tester.

Vi jobbar med kontinuerliga förbättringar av såväl test såväl som vårt arbetssätt och du medverkar till att löpande säkerställa att arkitekturarbetet utvecklas. Hela området Kundmötet genomgår en större förnyelseprocess. Du kan därför förvänta dig ett varierat och spännande arbete där vi strävar mot att använda ny teknik så att det gagnar våra kunder.

Är du den vi söker?

Kommunikation och förankring är en viktig del av arbetet och vi söker dig som är kommunikativ och van att ha en dialog samt kan skapa en bra relation med olika roller inom organisationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor, samt kommunicerar på ett tydligt och målgruppsanpassat sätt i hela organisationen. Vidare är du flexibel och arbetar pragmatiskt utifrån givna förutsättningar samtidigt som du verkar för förbättringar och är uthållig. Du har ett starkt engagemang som smittar av sig i din omgivning.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du är en naturlig ledare med förmåga att motivera andra och är van vid att driva arbetet mot uppsatta mål. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer, är van att arbeta med strategiskt ansvar, engagemang och kvalitetsmedvetenhet i ditt arbete. Rollen kräver struktur, noggrannhet och effektivitet samt fordrar samarbetsförmåga och lyhördhet. Du kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och har förmågan att professionellt påverka och övertyga din omgivning vid behov.

Du har examen från universitet/ högskola med systemvetenskaplig inriktning, eller motsvarande, och  minst 5 års erfarenhet av testledning inom organisationer med komplexa miljöer.

Vi vill att du har;

  • ISTQB-certifiering
  • Gedigen erfarenhet av agila metoder som scrum/ kanban.
  • Bred förståelse för flertalet systemmiljöer, tekniker och plattformar.
  • Goda kunskaper och erfarenheter av testverktyg inom management och automation, extra meriterande med erfarenhet av QC, QTP/ UFT, soapUI, Selenium och ServiceVirtualization.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag  

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat.
Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem, senast den 4 augusti 2017. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef: Anna Hård af Segerstad, 08-772 65 73, anna.hard-af-segerstad@folksam.se.

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Mia Salonen 08 - 772 75 24 och Handels Mikael A Carlsson, 0708-31 51 32.

 

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb