Senior Software Developer

Rekryterare
Tieto
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 juni 2017
Stängs
den 25 juli 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Tieto har ett långsiktigt åtagande gentemot Stockholm Stad där vi ansvarar för att stadens personal kan använda sina IT-system med säkerhet och god användbarhet. Affären är en betydande del av Tieto Welfare och ett mycket viktigt avtal för Tieto.

 

Arbetsbeskrivning

Tieto Welfare vidareutvecklar och förvaltar Stockholms Stads sociala system som består av ett antal moduler vilka stöttar olika delar av dess sociala verksamhet. Systemet, som är skrivet i PowerBuilder, .NET, Java eller C++, är integrerat med ett flertal standardprodukter samt mobila enheter.

Som systemutvecklare hos oss kommer du att ansvara för att förvalta och vidareutveckla moduler och integrationer i Stockholms Stads sociala system primärt byggda i Java och C++. Arbetet är varierande och du kommer att delta i olika förvaltningsprojekt. Support av server- och batchfunktioner kommer att vara en viktig del av dina arbetsuppgifter.

Vi arbetar ständigt med att förbättra vårt arbetssätt och använder Tietos projektmetodik PPS i kombination med ett SCRUM-inspirerat arbetssätt för utvecklingen. Vi strävar även efter att nå den rätta balansen mellan kreativitet och struktur eftersom vi tror att det bidrar till att både höja kvaliteten på det vi levererar samt engagemanget hos våra medarbetare.

Kvalifikationer och egenskaper

Du har en utbildning inom IT, framförallt har du under några år arbetat med systemutveckling och har erfarenhet av stora system och förvaltning. Du har även en vilja att utvecklas och lära mer inom serverutveckling.

Det är en fördel men inget krav om du dessutom har intresse för:

  • .NET, SQL och databasdesign
  • Kunskaper inom följande API:er inom Java EE: EJB, JMS, JAX-WS, JAXB, JPA är önskvärda
  • Kunskaper inom GlassFish Payara är meriterande samt även erfarenhet av arbete i agila projekt.
     

För att passa in och trivas hos oss krävs det att du är en engagerad och öppen lagspelare med god kommunikationsförmåga. Du är en social och analytisk problemlösare som besitter förmågan att ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt. Din vilja att utvecklas och arbeta med ständiga förbättringar är en av dina drivkrafter.

För denna roll krävs flytande svenska i tal och skrift.

Känner du dig inspirerad?

Ett arbete som systemutvecklare ger bra möjligheter till personlig och professionell utveckling där du får arbeta i ett motiverat och kreativt team med korta beslutsvägar där vi strävar efter att utvecklas och ha roligt tillsammans på jobbet. Vi värdesätter en god arbetskultur och satsar mycket på personalvård.

Vi ser mycket fram emot att höra av dig! Vänligen sänd oss din ansökan via www.tieto.se/karriar. För eventuella funderingar vänd dig till Ingrid Larsson på ingrid.Larsson@tieto.com eller Astrid Eén på ext.astrid.een@tieto.com.

Liknande jobb

Liknande jobb