Nyfiken och engagerad systemutvecklare med fokus på databaser, Visby Gotland

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Visby, Gotland
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 15 augusti 2017
Ref:
13486-203 242410-17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skatteverkets IT-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och komplex IT-miljö. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets IT-system. IT-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en bred och varierad IT-miljö. IT-avdelningen siktar högt och når goda resultat, alltid utifrån Skatteverkets värdeord: offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

 

Dina arbetsuppgifter som utvecklare med fokus på databaser på IT-avdelningen i Visby innebär att du kommer att arbeta med designa, utveckla och dokumentera våra system inom Skatteverkets Data Warehouse (datalager) som även kallas för informationslagret eller ”Business Intelligence”. Du sammanställer och skräddarsyr data för det urval gällande utökade kontroller, olika analyser för att skapa bra beslutsunderlag i verksamheten och för våra uppföljningssystem vars syfte är att utgöra underlag för den löpande kontrollen av verksamheten. Du kommer även arbeta med att göra prestandaoptimeringar av driftsatta flöden, övervaka laddningar samt utreda och lösa ärenden som datalagrets användare lägger. I arbetet ingår kontakt med leverantörer av data för att utreda och lösa problem som beror på felaktiga indata. Du får möjlighet till stort engagemang och många kontaktytor. Du får också chans att bli bra på den senaste tekniken, på både bredden och djupet.

Hos oss får du jobba med några av landets bästa inom området. En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta ges du möjlighet till kontinuerlig utveckling. Vår tekniska utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar.

IT-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ca 800 medarbetare. Vill du läsa mer om IT-avdelningen?

Vår tekniska miljö är i huvudsak RHEL (Red Hat Enterprise Linux) med Oracles databaser. Vi jobbar med ETL (Extract Transform Load) som är den teknik vi använder för att ladda vårt Data warehouse med data från interna levererande system och externa myndigheter. Vi arbetar med metoder, verktyg och programspråk som till exempel PM3, Informatica PowerCenter, Cognos och SQL. Vi arbetar ständigt med att ta in ny teknik och tittar just nu på t.ex. olika lösningar för datavisualisering.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som är till nytta för medborgare och företag
 • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som 

 • har högskoleutbildning inom systemutveckling alternativt har skaffat dig relevanta kunskaper genom praktiskt arbete
 • har programmeringserfarenhet från exempelvis Java, c/c++, c# och SQL
 • har ett särskilt intresse av att jobba mot databaser och Business Intelligence
 • är analytisk och kan förstå komplicerade samband
 • är nyfiken, drivande och vill utvecklas
 • är ansvarsfull och initiativtagande med god samarbetsförmåga
 • har mycket god kommunikationsförmåga, både muntligt och skriftligt. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av Business Intelligence och erfarenhet av datamodellering, gärna ur ett ETL/datalager perspektiv. Det är en fördel om du har kompetens kring Oracle DB och PL/SQL. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att ha många kontaktytor samt erfarenhet av att i en dialog kunna hantera krav och önskemål från olika intressenter.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

Placeringsort är Visby. Anställningen är tillsvidare. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas. Vi kan även komma att använda tester.

På grund av semestertider har vi svårt att svara på frågor angående tjänsten under v. 27-29.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Kontaktpersoner

Lena Johansson
sektionschef
010-575 82 12
lena.y.johansson@skatteverket.se

Maria Lönegård
HR-konsult
010-574 58 89

Göran Sundwall
facklig kontaktperson Saco
010-574 88 29

Jeanette Forsgren
facklig kontaktperson ST
jeanette.forsgren@skatteverket.se

Ansök senast 2017-08-15.

Liknande jobb

Liknande jobb