Senior projektledare, Gävle

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Gävle, Gävleborg
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Ref:
302-2017/2830
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?

Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Lantmäteriet är inne i en mycket spännande period med stort förändrings- och utvecklingsarbete där vi strävar efter att driva en ökad digitalisering, både inom den egna myndigheten och i samhällsbyggnadssektorn i stort. Vår offensiva utvecklingsplan i kombination med teknik i framkant gör att vi kan erbjuda en av regionens mest intressanta och utvecklande tjänster för dig som projektledare.

Som projektledare hos oss kommer du att jobba på enheten Utveckling IT och ingå i en funktion med projektledare. Vi använder en etablerad projektmodell och majoriteten av projekten drivs agilt. Du får stora möjligheter att vara med och driva utveckling och genomförandet inom olika utvecklingsinsatser. Vi söker en person som har stor erfarenhet av att driva projekt och som brinner för att leda i agila sammanhang.

I tjänsten ingår att sprida energi och medverka till hela Lantmäteriets positiva kultur och arbetsmiljö. Tjänst är placerad på vårt huvudkontor i Gävle.

Arbetsuppgifter

Leda och driva projekt inom ramen för Lantmäteriets portfölj för strategisk verksamhetsutveckling. 

Kvalifikationer

 • Du har minst 7-8 års erfarenhet som projektledare
 • Du har erfarenhet av arbete med etablerade projektmodeller
 • Du har erfarenhet från projekt med hög komplexitetsnivå
 • Du har erfarenhet från projekt inom IT-området
 • Du har erfarenhet från arbete i agila projekt/utvecklingsinitiativ
 • Du har erfarenhet från att ha jobbat med förändringsledning
 • Du har god erfarenhet av leverantörskontakter

Personliga egenskaper

 • Som person är du duktig på att leda andra och skapa engagemang och delaktighet
 • Du har lätt att förstå verksamhetens behov och utmaningar
 • Du har god samarbetsförmåga och har intresse av att hjälpa andra
 • Du har ett gott omdöme, tänker strategiskt och driver självständigt ditt arbete framåt
 • Du är flexibel, innovativ och nytänkande och kan med din pedagogiska förmåga lära ut och dela med dig av din kunskap

Du också har förmåga att uttrycka dig i svenska såväl i tal som i skrift.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna funktionschef Carina Nordén 026-63 48 38. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO är Ann-Louise Boustedt 026-63 32 43 och för ST Anneli Hillman 026-63 33 35. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Intervjuer kommer tidigast att påbörjas under vecka 34.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/2830, senast 2017-08-11. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.