Förvaltningsledare IT Uppsala

Plats
Uppsala
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Ref:
2.4.1-2017-048361
Kategori
Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.


Beskrivning av verksamhet

IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsarbete med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet, där nya tekniska plattformar ersätter de gamla.

Vår enhet består av ett femtiotal medarbetare fördelade i tre grupper: IT Drift & Support, IT Utveckling och IT Verksamhetsstöd. Du kommer att tillhör gruppen IT Verksamhetsstöd där förvaltningsledare IT, projektledare, IT- och verksamhetsarkitekter samt utbildare igår. 

Arbetsuppgifter

Läkemedelsverket arbetar enligt förvaltningsmodellen PM3 och du kommer att vara förvaltningsledare IT för ett eller två förvaltningsobjekt. Detta innebär att du kommer att ansvara för att verkställa förvaltningsplanens mål avseende IT-stöd, att tekniska samband fungerar tillfredsställande och att bevaka avtalsförhållanden med externa leverantörer. I dina arbetsuppgifter ingår att i samråd med resursägare bemanna roller på operativ nivå och att utarbeta förvaltningsplan tillsammans med förvaltningsledare. Du kommer att följa upp förvaltningens IT-kostnader. Du kommer även att ställa krav på berörda utvecklingsprojekt ur ett förvaltningsperspektiv.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT området eller motsvarande erfarenhet. Du har arbetat som förvaltningsledare, systemförvaltare eller som projektledare under minst ett års tid. Erfarenhet av förvaltning enligt PM3 är meriterande. Du bör även ha erfarenhet av kravhantering.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att med vilja, engagemang och drivkraft leverera enligt högt uppsatta mål. I rollen som förvaltningsledare behöver du gilla att vara spindeln i nätet, leda och följa upp aktiviteter samt skapa engagemang hos de som arbetar i förvaltningsobjektet. Som person är du ansvarsfull, prestigelös, engagerad och resultatorienterad. Du har naturligtvis en mycket god social förmåga, är en lagspelare som kan anpassa din ledarstil till vad situationen kräver. Du fattar tydliga beslut, är initiativtagande och ser till att saker och ting blir utförda. Du agerar förtroendeingivande och besitter en hög kommunikativ förmåga. Vi värdesätter lyhördhet för kundens behov samt en god affärsmässig relation med objektägare, chefer och andra referenspersoner.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdagen: 2017-08-13
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2017-048361

Kontakt

Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Gruppchef Bo Sarling (v27-v29), IT-chef Per Persson (v30) eller Biträdande IT-chef Andreas Wiberg (v31-). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Alla nås på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se  

Välkommen med din ansökan!

 

Liknande jobb

Liknande jobb