Systemutvecklare Java och Documentum Uppsala

Plats
Uppsala
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Ref:
2.4.1-2017-048363
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

 

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.
Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.


Beskrivning av verksamhet

IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsarbete med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet, där nya tekniska plattformar ersätter de gamla.

Vår enhet består av ett femtiotal medarbetare fördelade på tre grupper: IT Drift & Support, IT Utveckling och IT Verksamhetsutvecklingsstöd och vi söker nu två systemutvecklare. Du kommer att tillhöra gruppen IT Utveckling som tillhandahåller resurser för Läkemedelsverkets projekt och förvaltningsobjekt inom mjukvaruarkitektur, systemutveckling, systemförvaltning, krav- och testledning samt systemanalys och design. Vi strävar efter att på bästa sätt leverera och vidareutveckla kostnadseffektiva IT-stöd som ger hög verksamhetsnytta.  

Arbetsuppgifter

Du kommer i din roll som systemutvecklare att arbeta med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt systemförvaltning på Documentum-plattformen som är en plattform och ett ramverk för dokument- och ärendehantering. Infrastrukturen i Documentum består av ett antal serverkomponenter och webbaserade klientapplikationer, bland annat för att administrera och konfigurera plattformen. Då plattformen framför allt är Java-baserad så används verktyg och teknik från Java-världen för effektiv utveckling.

Du ingår i utvecklingsteam tillsammans med andra systemutvecklare, kravhanterare, verksamhetsspecialister och testare. Du kommer att arbeta med Documentum-produkter som xCP, D2 och Webtop och utveckla lösningar i Java för dessa produkter. Ditt team har ett tätt samarbete med andra grupper inom IT och ofta direkt med användare i Läkemedelsverkets kärnverksamhet. Som utvecklare ansvarar du också för att säkerställa förvaltningsbarheten av IT-stöden och se till att adekvat dokumentation underhålls.   

Utbildning och erfarenheter

Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning IT. Du får gärna vara i början av din karriär som systemutvecklare men har minst ett års erfarenhet av systemutveckling inom Java. Erfarenhet av databaser, Git, Maven, Tomcat och Eclipse/IntelliJ är meriterande. Har du kunskaper gällande dokumenthanteringssystem och specifikt Documentum är det en stark merit. Det är även önskvärt att du har arbetat i agila team och med agila arbetssätt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att med vilja, engagemang och drivkraft leverera enligt högt uppsatta mål. Du har ett utpräglat lösningsorienterat angreppssätt samt förmåga att samverka med andra och arbeta effektivt i team. Vidare kan du kommunicera med användare på ett icke-tekniskt språk samt har en god kvalitetskänsla liksom en lyhördhet och servicekänsla. Vi tror även att du är kreativ och vill verka för effektiva sätt att hantera det vardagliga arbetet. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdagen: 2017-08-13
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2017-048363

Kontakt

Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Gruppchef Bo Sarling (v27-v29), IT-chef Per Persson (v30) eller Biträdande IT-chef Andreas Wiberg (v31-). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Alla nås på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se  

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb