Agil projektledare Uppsala

Plats
Uppsala
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Ref:
2.4.1-2017-048358
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.


Beskrivning av verksamhet

IT-verksamheten drivs utifrån en helhetssyn för att stödja genomförandet av Läkemedelsverkets uppdrag, övergripande mål och strategier samt för att stödja verksamhetens ambitioner rörande myndighetssamverkan och gemensamma initiativ, nationellt och internationellt. Just nu befinner vi oss i ett spännande utvecklingsarbete med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet, där nya tekniska plattformar ersätter de gamla.

Vår enhet består av ett femtiotal medarbetare fördelade i tre grupper: IT Drift & Support, IT Utveckling och IT Verksamhetsutvecklingsstöd. Du kommer att tillhöra gruppen IT Verksamhetsutvecklingsstöd där projektledare, förvaltningsledare IT, IT- och verksamhetsarkitektur samt utbildare igår.

Arbetsuppgifter

Du kommer i din roll som projektledare/teamledare att leda ett eller flera team. Teamen och projekten arbetar med verksamhetsutveckling, nyutveckling, vidareutveckling och systemförvaltning. Arbetet sker i interaktion med beställare, produktägare och andra intressenter. Du kommer också hjälpa oss i vår strävan att bli ännu bättre på att arbeta agilt och leverera kontinuerlig verksamhetsnytta.

Utbildning och erfarenheter

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning IT eller som har motsvarande kunskaper. Du har flera års erfarenhet av projektledning och projektmetodik samt vana att leda agila team. Det är även meriterande om du har arbetat som agil coach och med att införa agila arbetssätt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att med vilja, engagemang och drivkraft leverera enligt högt uppsatta mål. Som person är du ansvarsfull och prestigelös samt har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra människor. Du har en väl utvecklad initiativförmåga, förmåga att arbeta i en miljö med ständiga förändringar, förmåga att komma till avslut och leverans, och du klarar av att sätta dig in i och förstå såväl tekniska som verksamhetsmässiga frågeställningar.

Vi tror även att du är kreativ och vill verka för effektiva sätt att hantera det vardagliga arbetet. Som projektledare/teamledare har du stor påverkan på arbetsklimatet i teamet. Därför är det viktigt att du är en person som fokuserar på möjligheter och att du har en förmåga att inspirera, utveckla och motivera teammedlemmarna. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdagen: 2017-08-13
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2017-048358

Kontakt

Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Gruppchef Bo Sarling (v27-v29), IT-chef Per Persson (v30) eller Biträdande IT-chef Andreas Wiberg (v31-). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Alla nås på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se    

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb