Informationsarkitekt rekryters till VGR IT

Plats
Västra Götalands län, Göteborg
Annonserat
den 27 juni 2017
Stängs
den 1 december 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Vi behöver förstärka vårt team av arkitekter med en Informationsarkitekt.

Som informationsarkitekt blir din uppgift att bringa ordning i myllret av informationsflöden. Du har erfarenhet och teoretiska kunskaper i att analysera, organisera och integrera information och informationsflöden. Västra Götalandsregionens (VGR) IT-organisation är VGR IT:s uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 53 000 medarbetare, både idag och i framtidens vårdinformationsmiljö. Vi är närmare 600 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Läs mer på www.vgregion.se/it.

Arbetsuppgifter

Som informationsarkitekt arbetar du med att säkra informationskartläggning, analys genom modellering ur en informations och funktionsperspektiv. Du förväntas ha en djup kunskap i hur IT och verksamhetsnytta samverkar. Rollen är verksamhetsnära och du står i kontakt med många delar av organisationen, du deltar i upphandlingar samt möten med leverantörer och verksamhetsrepresentanter.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innebära att du har ett övergripande ansvar för att ta fram informationsarkitektur och över tid komplettera och vidareutveckla den. Du behöver ha god förståelse kring standarder, termer och begrepp och hur dessa appliceras inom ramen för framtagning av en informationsarkitektur på olika nivåer. Du kommer att ansvara för och genomföra begrepps- och informationsmodellering samt koordinera närliggande aktiviteter mellan pågående projekt avseende informationsflöden i och mellan system. Vidare kommer du ta fram beslutsunderlag till berörda beslutsinstanser, rapportera till berörda chefer samt projekt- och förvaltningsledare. Du kommer även att sitta med i VGR:s EA Board.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:

  • Utvecklar tekniska lösningar som uppfyller både kundernas krav och informationsstandarder.
  • Fungera som en viktig medlem av projektgruppen och ger ledarskap i informationsdesign, användning, lagring och hämtning.
  • Följer branschens informationshantering och trender för att förnya och ge nya idéer inom området informationsarkitektur.
  • Utvecklar och förmedlar informations koncept och konceptuella informationsmodeller på alla nivåer av förvaltningen.
  • Ser till att förväntade informationskvalitet på attributnivåer uppnås.

Vem är du?

Vi ser att du har minst 5 yrkesverksamma år som IT arkitekt, certifierad inom IT-arkitektur samt erfarenhet av ITL och Togaf och en relevant högskoleutbildning. Erfarenhet av alla faser av SDLC (Software Development Life Cykle) inklusive flera specifika SDLC metoder. Du har kunskap om nationella och internationella informationsstandarder (SNOMED CT, HL7, IHE, etc.  För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har djup förståelse för informationsdesign, användbarhet, lagringsteknik. Stort intresse och förståelse för hur IT kan stötta vården. Vi ser gärna att du har erfarenhet av processarbete inom IT-utveckling samt av att styra och leda IT-utveckling gentemot övergripande mål och kunskap om systemutveckling och informationssäkerhet. God muntlig och skriftlig presentationsteknik

Vi ser att det är meriterande om du har erfarenhet inom:

  • Business Intelligence
  • Systemintegration
  • Agil projektmetodik och arbetssätt

Bland dina personliga egenskaper vill vi att det ska finnas en stor portion av nyfikenhet, initiativförmåga och öppenhet. Det är också viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och kan arbeta utifrån vår värdegrund: Professionalism, Engagemang och Serviceanda.

Vad erbjuder VGR IT dig?

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Hur söker jag denna tjänst?

I denna rekrytering samarbetar Västra Götalandsregionen IT med Experis. Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Frågor besvaras av ansvarig rekryteringskonsult Thandi Schüler på telefon 0725-06 51 69 eller thandi.schuler@se.experis.com.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb