Polismyndigheten

Polismyndigheten söker en Kravanalytiker till IT-avdelningen med placering i Stockholm.

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 31 juli 2017
Ref:
C14171/2017
Kategori
Krav, Ledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?
Polisens IT-avdelning levererar IT-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. IT-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Är det dig vi letar efter?

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.
Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Som kravanalytiker på Polismyndigheten ingår du i ett agilt utvecklingsteam och har god förmåga att kommunicera krav, både muntligt och skriftligt, till alla roller inom teamet, så som systemutvecklare, testledare och systemarkitekter, såväl som till verksamhetsrepresentanter. Hos oss kommer du att bidra till verksamhetens utveckling genom att formulera frågor och på ett pedagogiskt och diplomatiskt sätt hantera olika önskemål och krav.

Denna tjänst innebär en placering på Utredning och Applikationsförvaltning i sektionen Utredningssystem som utvecklar och underhåller de IT-system som stödjer polisens utredningsverksamhet men även lagföring. I dagsläget pågår bl.a. arbete med att vidareutveckla och förbättra polisens utredningsstöd, modernisering av tekniken i polisens förhörsrum, nyutveckling av systemstöd för ordningsbots- och uppbördshantering samt mycket mer inom polisens utrednings- och lagföringsprocess.

Du hanterar krav samt tar fram och ansvarar för kravdokumentation och kommunicerar krav till olika intressenter. Det är därför viktigt för IT-avdelningen att medarbetarna har god förståelse för hur polisen arbetar och du kommer att vid behov få lägga tid på studiebesök och verksamhetspraktik i kärnverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Examen inom IT eller annan relevant högskoleutbildning.
 • Minst 2 års erfarenhet som kravanalytiker i systemutvecklingsprojekt i komplexa miljöer.
 • Erfarenhet av att ansvara för kravarbete vid agil systemutveckling.
 • Erfarenhet av att arbeta med olika former av kravdokumentation.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Meriterande

Det är meriterande om du har:

 • Kunskaper i användbarhet och interaktionsdesign.
 • Erfarenhet av process- och begreppsmodellering.
 • Erfarenhet av informationsmodellering.
 • Erfarenheter av att arbeta användarcentrerat.
 • God kompetens i Sparx Enterprise Architect
 • Erfarenhet av att administrera kravdokument.
 • Förståelse för medarbetarskapet (tidrapporterar, förhåller sig till riktlinjer och jobbar mot det gemensamma målet).


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en engagerad och erfaren kravanalytiker med god förmåga att översätta verksamhetens behov till funktionella lösningar. Du är villig att ta stort ansvar och är van att leda workshops och identifiera verksamhetens behov till funktionella systemlösningar. Som person du är positiv och utåtriktad och har en personlig drivkraft med vana att leda kravarbete i en komplex miljö med många olika kravställare där arbetsuppgifter och förutsättningar inte alltid är helt klarlagda. Du har en förmåga att avgränsa och behålla fokus på det väsentliga och lyfter blicken för att se helheten och leverera på utsatt tid till god kvalitet. Du är en person med en god kommunikationsförmåga såväl skriftligt som muntligt och är lyhörd och kan anpassa din kommunikation efter den du pratar med. Du är strukturerad, pedagogisk och tydlig för att driva arbetet framåt. Du gillar att arbeta i team och har en god förmåga att samarbeta med andra kompetenser, exempelvis verksamhetsrepresentanter, utvecklare, testare och förändringsledare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Ansökan

Ansök senast: 2017-07-31

Referensnummer: C14171/2017

Välkommen att söka genom att:

Göra en digital ansökan via denna länk.

Kontakt

Veronica Winterman Gruppchef 010-56 416 37

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.


Övrigt

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb