Förvaltningsledare Applikationsplattformar

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Ref:
2017/4382
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ska styra och stötta stadens övriga verksamheter och för egen del genomföra beslut utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige fastställt. Vi är ca 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.


Arbetsplatsbeskrivning

Stadens strategiska it-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för digital utveckling. Avdelningen har idag runt 70 medarbetare fördelade på 6 enheter med olika uppdrag. Vi söker nu en förvaltningsledare för förvaltningsobjekt Applikationsplattformar till enheten för infrastruktur, plattformar och support.


Arbetsbeskrivning

Din roll innebär att du som förvaltningsledare och it-strateg deltar i arbetet med stadsövergripande strategisk planering, utveckling och förvaltning av stadens plattformar och it-infrastruktur. Din huvudfokus kommer att ligga inom det förvaltningsobjekt som kallas för Applikationsplattformar där du som förvaltningsledare ansvarar för att de plattformar och tjänster som ingår i objektet driftas, supportas och utvecklas på så sätt att det gagnar stadens digitala utveckling.

Förvaltningsobjektet innefattar för närvarande bland annat följande områden:

 • Server- och applikationsdriftstjänster (Windows och Linux)
 • Databastjänster (Microsoft SQL, Oracle)
 • Plattform för förenklad åtkomst applikationer baserad på Citrix
 • E-tjänsteplattform, baserad på Microsoft Sharepoint
 • Plattform för kundvård/-relationer baserat på Microsoft CRM
 • Plattform för Enterprise-SÖK baserat på Microsoft SharepointPlattform för e-learning


Fokus i din roll kommer i huvudsak att ligga på att som förvaltningsledare samordna förvaltningsobjektet som helhet, med eget huvudansvar för leveransuppföljningen inom till att börja med områdena server- och applikationsdriftstjänster, databastjänster samt Citrix.

Stockholms stad har en mycket hög grad av outsourcing inom it-området och i princip all drift och teknisk utveckling hanteras genom stadens olika nyckelleverantörer. Leverantörsuppföljning, kommersiella förhandlingar och beställarkompetens är därför centrala delar av ditt uppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

 • Leveransuppföljning/SLA-uppföljning gentemot berörda leverantörer
 • Upprätta förvaltningsplan
 • Följa upp att planerade leveranser levereras enligt plan
 • Hantering av budget och ekonomisk uppföljning
 • Leda projekt eller projektliknande aktiviteter inom förvaltning
 • Utveckla tjänsterna tillsammans med leverantörerna i dialog med stadens verksamheter

Du är en del av ett team med it-strateger, arkitekter och förvaltningsledare med stor möjlighet till variation och insyn/delaktighet i andra områden som har med it och digitalisering att göra. Du rapporterar direkt till enhetschef.

Kvalifikationer

Du som söker

 • är lyhörd och bra på att kommunicera med människor, såväl tekniker som icke-tekniker.
 • har ett mycket väl utvecklat sinne för ordning och struktur.
 • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du har erfarenhet av att producera rapporter, förvaltningsplaner, projektplaner eller motsvarande.
 • är utvecklingsorienterad och självgående och arbetar proaktivt och drivande med en god förmåga att identifiera områden och frågor som behöver utvecklas för stärkt kvalitet och effektivitet.
 • har god kännedom av att leverera den typ av driftstjänster som ingår i förvaltningsobjektet, exempelvis serverdrift, databasdrift, citrix- eller annan applikationsdrift.
 • har beställarkompetens och vana från kommersiella förhandlingar
 • har förståelse för på marknaden vanligt förekommande ITSM-verktygär väl förtrogen med ITIL v3, som stadens nyckelleverantörer arbetar efter


Du får gärna ha erfarenhet från offentlig verksamhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av förvaltningsarbete enligt förvaltningsmodell motsvarande PM3 eller liknande.Du behöver nödvändigtvis inte vara teknisk specialist inom något av de aktuella områdena men gärna en bred kunskapsbas och god teknisk förståelse. Du ska kunna föra en konstruktiv dialog med leverantörer och andra som arbetar tekniskt med denna typ av frågor och baserat på dina kunskaper och erfarenheter kunna göra tekniska bedömningar, rekommendera beslut och komma med egna förslag och idéer kopplat till den tekniska utvecklingen och förvaltningen.

Du har för området relevant högskoleutbildning.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Runa Ås, Stockholm Headhunting AB , 073-647 52 25

Facklig företrädare

Anna-Maja Hellberg, Saco, 08-508 40 624
Annica Walther, Vision, 076-124 15 53

Sista ansökningsdag 2017-08-11.

Liknande jobb

Liknande jobb