Förvaltningsledare Grundläggande infrastruktur

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Ref:
2017/4384
Kategori
Ledning, Säkerhet
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ska styra och stötta stadens övriga verksamheter och för egen del genomföra beslut utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige fastställt. Vi är ca 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.


Arbetsplatsbeskrivning

Stadens strategiska it-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för digital utveckling. Avdelningen har idag runt 70 medarbetare. Vi söker nu en it-strateg tillika förvaltningsledare för Grundläggande infrastruktur till enheten för Infrastruktur, plattformar och support.

Arbetsbeskrivning

Förvaltningsobjekt Grundläggande infrastruktur (GI) omfattar det strategiska beställaransvaret samt leveransuppföljningsansvaret för Stockholms stads datakommunikationslösningar. Detta i en stor och komplex it-miljö med ett varierande behov av olika datakommunikationslösningar som i huvudsak tillhandahålls av stadens eget bolag Stokab AB samt dotterbolaget S:t Erik kommunikation AB.

I ansvarsområdet och bland arbetsuppgifterna som förvaltningsledare för detta objekt ingår bland annat följande:

 • Leveransuppföljning gentemot berörda leverantörer
 • Upprätta förvaltningsplan
 • Följa upp att planerade leveranser levereras enligt plan
 • Strategisk utveckling av tjänsteinnehåll och koncept m.m.
 • Möten och dialog med ansvariga leverantörer och stadens verksamheter
 • Samordning och styrning av utredningar och utvecklingsprojekt inom området
 • Hantering av budget och ekonomisk uppföljning

Du ingår i ett team av andra förvaltningsledare och it-strateger med stor möjlighet till variation och insyn/delaktighet i andra områden som har med it och digitalisering att göra. Du rapporterar direkt till enhetschef.

I rollen ingår även arbete med it-säkerhetsrelaterade frågor i samverkan med bl.a. stadens CISO. Du kommer kopplat till detta också att ha en roll i och ett ansvar för stadens så kallade MIP-process (Major Incident Process).

Kommunfullmäktige beslutade i april en strategi för Stockholm som smart och uppkopplad stad. Under 2017 påbörjas som en del av detta en utveckling av plattformar/koncept för bl.a. Internet of things (IoT). Du kommer i din roll att delta i detta arbete ur såväl ett utvecklingsperspektiv som i ett framtida förvaltningsperspektiv.

Kvalifikationer

Du som söker:

 • är lyhörd och bra på att kommunicera med människor, såväl tekniker som icke-tekniker
 • har dokumenterat god förmåga att uttrycka dig i skrift
 • är självgående och har ett mycket väl utvecklat sinne för ordning och struktur
 • har på hög och strategisk nivå dokumenterad erfarenhet av arbete inom kompetensområdena datakommunikation och it-säkerhet
 • har lång och dokumenterad erfarenhet av vad det innebär att arbeta som beställare i en outsorucad it-miljö


Det är en stor fördel om du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av förvaltningsarbete enligt förvaltningsmodell motsvarande PM3 eller liknande.

Du behöver nödvändigtvis inte vara teknisk specialist inom något av de aktuella områdena men gärna en bred kunskapsbas och god teknisk förståelse. Du ska kunna föra en konstruktiv dialog med leverantörer och andra som arbetar tekniskt med denna typ av frågor och baserat på dina kunskaper och erfarenheter kunna göra tekniska bedömningar, rekommendera beslut och komma med egna förslag och idéer kopplat till den tekniska utvecklingen och förvaltningen.

Du har för området relevant högskoleutbildning. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Kontakt

Runa Ås, Stockholm Headhunting AB , 073-647 52 25

Facklig företrädare

Anna-Maja Hellberg, Saco, 08-508 40 624
Annica Walther, Vision, 076-124 15 53

Sista ansökningsdag 2017-08-11.

Liknande jobb

Liknande jobb