Tjänsteägare arbetsplatsklientsystem

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Ref:
2017/4385
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ska styra och stötta stadens övriga verksamheter och för egen del genomföra beslut utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige fastställt. Vi är ca 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Stadens strategiska it-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för digital utveckling. Avdelningen har idag runt 70 medarbetare. Vi söker nu en it-strateg tillika tjänsteägare för arbetsplatsklientsystem till enheten för Infrastruktur, plattformar och support.

Arbetsbeskrivning

Ansvaret för Stockholms stads digitala arbetsplatser (datorer, surfplattor och smartphones) med tillhörande tjänster samordnas inom ett gemensamt förvaltningsobjekt, Klientplattformar. Till detta förvaltningsobjekt söker vi nu en tjänsteägare med förvaltnings- och leveransuppföljningsansvar inom området arbetsplatsklientsystem pedagogisk verksamhet. Detta omfattar leveransen av arbetsplatsklientsystem (Windows, Mac, Chrome m.m.) till stadens samlade pedagogiska verksamhet – idag totalt ca 109 000 användare varav 86 000 elever.

I ansvarsområdet och bland arbetsuppgifterna ingår bland annat följande:

 • SLA- och allmän leveransuppföljning gentemot berörda tjänste- och produktleverantörer
 • Säkerställa framtagande av planer för samtliga ingående komponenter i arbetsplatssystemet
 • Change & release-hantering, problem management m.m. i samverkan och dialog med berörda leverantörer och verksamheter
 • Aktiv uppföljning av ingående hårdvara i leveransen (versionshantering m.m.)
 • Strategisk utveckling av tjänsteinnehåll och koncept m.m.

Du kommer att ingå i ett team inom förvaltningsobjekt Klientplattformar där det arbetar ca 10 personer med anknytning till ditt ansvarsområde, allt från projektledare till andra tjänsteägare inom förvaltningsobjektet samt förvaltningsledare. Stockholms stad har en mycket hög grad av outsourcing inom it-området och i princip all drift och teknisk utveckling hanteras genom stadens olika nyckelleverantörer. Leverantörsuppföljning, kommersiella förhandlingar och beställarkompetens är därför centrala delar av uppdraget.

Kvalifikationer

Du som söker:

 • har god förmåga att tydligt och serviceinriktat kunna kommunicera med olika typer av verksamheter och leverantörer
 • har god förmåga att uttrycka dig i skrift
 • har dokumenterad vana av leveransuppföljning av arbetsplatssystem från verksamhet med mycket komplex leverans med många leverantörer och många intresseområden
 • har förståelse för verksamhetsbehov inom pedagogisk verksamhet och förmåga att omsätta dessa i tekniska krav och lösningar
 • har god förståelse inom ITIL samt erfarenhet av förvaltningsmodeller, exempelvis PM3
 • är tålmodig och har ett mycket väl utvecklat sinne för ordning och struktur
 • är lösningsorienterad med god förmåga att samarbeta med andra


Du har eftergymnasial relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet. 
 

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Runa Ås, Stockholm Headhunting AB, 073-647 52 25

Facklig företrädare

Anna-Maja Hellberg, Saco, 08-508 40 624
Annica Walther, Vision, 076-124 15 53

Sista ansökningsdag 2017-08-11.

Liknande jobb

Liknande jobb