Tjänsteägare mobilitet och telefoni

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Ref:
2017/4387
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ska styra och stötta stadens övriga verksamheter och för egen del genomföra beslut utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige fastställt. Vi är ca 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.


Arbetsplatsbeskrivning

Stadens strategiska it-verksamhet leds och styrs av stadsledningskontorets avdelning för digital utveckling. Avdelningen har idag runt 70 medarbetare. Vi söker nu en it-strateg tillika tjänsteägare för mobilitet och telefoni till enheten för Infrastruktur, plattformar och support.

Arbetsbeskrivning

Ansvaret för Stockholms stads digitala arbetsplatser (datorer, surfplattor och smartphones) med tillhörande tjänster samordnas inom ett gemensamt förvaltningsobjekt där även det infrastrukturella, strategiska ansvaret för stadens telefonilösningar för närvarande ligger. Till detta förvaltningsobjekt söker vi nu en it-strateg/tjänsteägare med förvaltnings- och leveransuppföljningsansvar inom området mobilitet och telefoni.

I ansvarsområdet och bland arbetsuppgifterna ingår bland annat följande:

  • Leveransuppföljning gentemot berörda leverantörer (för närvarande i huvudsak Telia, Tieto och HCL)
  • Möten och dialog med ansvariga leverantörer och med representanter för stadens verksamheter (it-strateger och telefonisamordnare)
  • Ekonomisk uppföljning och avtalshandläggning (i samverkan med avdelningens avtalsjurister)
  • Strategisk utveckling av tjänsteinnehåll och koncept m.m. inom området
  • Stöd till och samverkan med tjänsteägare inom angränsande områden


Du ingår i ett team av förvaltningsledare och it-strateger inom ett förvaltningsobjekt där mycket kompetens inom ansvarsområdet redan finns på plats. Din roll kommer i huvudsak att vara att bidra med egen kompetens samt ordning, struktur, samordning och uppföljning inom det specifika kompetensområdet mobilitet och telefoni.

Kvalifikationer

Du som söker:

  • är lyhörd och bra på att kommunicera med människor
  • är en skicklig och självgående förvaltare med ett mycket väl utvecklat sinne för ordning och struktur
  • är lösningsorienterad med god förmåga att samarbeta med andra
  • har god förmåga att uttrycka dig i skrift
  • har dokumenterad erfarenhet av arbete inom kompetensområdena mobilitet (MDM-/EMM-plattformar, smartphones och surfplattor) och telefoni (beställarkompetens avseende telefonitjänster i större organisationer)

Du får gärna även ha erfarenhet från offentlig verksamhet. Du har eftergymnasial relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet. 

Övrigt

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Runa Ås, Stockholm Headhunting AB , 073-647 52 25

Facklig företrädare

Anna-Maja Hellberg, Saco, 08-508 40 624
Annica Walther, Vision, 076-124 15 53

Sista ansökningsdag 2017-08-11.

Liknande jobb

Liknande jobb