Backend-utvecklare - digitala tjänster för arbetsförmedlare Stockholm

Plats
Stockholm
Annonserat
den 29 juni 2017
Stängs
den 21 juli 2017
Ref:
Af-2017/0032 5773
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 14 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad. Nu har vi inlett ett viktigt förnyelsearbete mot en modernare myndighet. Är du rätt person att hjälpa oss nå dit vi vill?


Backend-utvecklare som vill bygga digitala tjänster till våra arbetsförmedlare

Arbetsförmedlingen är mitt uppe i en förnyelseresa, där stort fokus ligger på de digitala kanalerna. Där behöver vi dig!

Nu söker IT-avdelningen två-tre backend-utvecklare som vill vara med och påverka genom att bygga digitala tjänster till alla våra arbetsförmedlare. Ju fler och bättre lösningar och tjänster vi kan erbjuda digitalt desto bättre kan vi stimulera Sveriges arbetsmarknad. Det du gör påverkar och gör skillnad. Läs om vårt uppdrag från regering och departement på arbetsformedlingen.se/om oss.

IT-avdelningen har sedan årsskiftet en ny intressentindelad organisation. Vi har också sedan förra året en välarbetad IT-strategi, en välförankrad målarkitektur och en referensarkitektur för vår webbplats. Så förnyelseresan har redan kommit en bit, men vi har också otroligt mycket kvar att göra så välkommen att hjälpa till!

Arbetsuppgifter

Du kommer som backend-utvecklare att jobba i utvecklingsteam för arbetsgivarlösningar tillsammans med andra utvecklare, UX, test och PO. Du kommer att samarbeta med olika plattformsteam då vi har egen drift och fokuserar på DevOps för att bli allt bättre på kontinuerlig leverans. Du kommer att samarbeta med de andra tjugo utvecklingsteamen på IT-avdelningen. Du kommer att samarbeta med tjänsteutvecklare och produktansvariga på avdelningen Digitala tjänster dedikerade till arbetsgivarnas särskilda behov. Det är viktigt att vi alla känner vår kund väl och förutom agil utveckling och tidiga användartester, jobbar vi med service design i något vi kallar växthus innan systemutvecklingen ens börjar.

Idag har vi flera utvecklingsteam för lösningar som båda behöver förstärkning och vi behöver också bilda nya team, där finns olika möjligheter för dig. Våra befintliga lösningar behöver vidareutvecklas och vi behöver också bygga helt nya, likaså här finns olika möjligheter för dig. Men idéer och koncept är ju ingenting värda utan ett genomförande och det är där du kommer in!

Att jobba som utvecklare på Arbetsförmedlingen är utvecklande och roligt. Du kommer att ha många kompetenta kollegor att samarbeta med och att dela erfarenheter med, anställda såväl som konsulter. Du kommer att jobba med modern teknik då vi är måna om att teknikmässigt ligga i fas och inte släpa efter med våra teknikval. Du kommer sannolikt finna det meningsfullt att jobba för en myndighet och hjälpa Sveriges alla arbetsförmedlare att stödja arbetsmarknaden snabbt och effektivt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har utbildning i systemutveckling, t ex data- och systemvetenskap, civilingenjör med datainriktning, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • har minst 3 års erfarenhet som systemutvecklare
 • har arbetat med
  • Java EE
  • JPA/Hibernate
  • SQL
  • REST/SOAP
  • JMS(ActiveMQ)
 • har erfarenhet från utveckling i stora komplexa systemmiljöer
 • har förmåga att jobba strukturerat och dokumentera lösningsförslag och lösningar
 • kan ta ansvar för kvalitén på kod och driftsdokumentation
 • har erfarenhet av agila utvecklingsmetoder

Meriterande krav

 • JBoss/Wildfly, Jenkins, OracleDB, Docker, Maven, JUnit/SOAP UI/Cucumber, Linux, Struts 2
 • Git, Jira, IntelliJ, Confluence

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss är du ödmjuk och öppen för att jobba i team tillsammans med andra. Du har förmåga att föra dialog och utveckla goda relationer inom och utanför teamet. Du ser det som självklart att dela med dig och du tycker om att lära dig nya saker. Du känner dig bekväm med din kommunikativa förmåga. Framförallt tycker du det är roligt att skapa kod!

Övrigt

Anställningen är tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetsplatsen är belägen på Norra Stationsgatan 61, Stockholm.

Ansökan

Välkommen senast 21 juli med CV och personligt brev märkta Af-2017/0032 5773 via denna sida eller via vår externa webbplats (arbetsformedlingen.se/ledigajobb). #LI-POST 

Arbetsförmedlingen värnar om en rekrytering fri från diskriminering. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk.

Kontaktpersoner

Niklas Faager
Sektionschef
010-486 75 17

Arne Lundström
ST
010-486 66 98

Theofania Lazaridis
SACO
010-486 61 16

Ulf Törnkvist
SEKO
010-487 04 46

Liknande jobb

Liknande jobb