Testledare/testare till enheten för systemutveckling Stockholm

Rekryterare
Skolverket
Plats
Stockholm
Annonserat
den 30 juni 2017
Stängs
den 20 augusti 2017
Ref:
2017:1105
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket har en ny organisation från den 1 april. Det innebär bland annat ett nytt processorienterat arbetssätt för att skapa bättre förutsättningar för verksamheten att bli mer effektiv. Ett annat led i det arbetet är mindre enheter för att möjliggöra ett närmare ledarskap. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor.


Avdelningen för verksamhetsutvecklings uppdrag och ansvar är att modernisera och utveckla Skolverket. Genom att bedriva verksamhetsutveckling sammanhållet, effektivt och ändamålsenligt skapas förutsättningar för att bedriva verksamhet optimalt och med hög kvalitet så att verksamheten kan utvecklas i takt med omvärldens krav och förväntningar. På avdelningen ligger även ansvaret för Skolverkets IT-leverans.

Enheten för systemutveckling ansvarar för Skolverkets it-lösningar, inklusive utvecklingsmetodik och databasadministration. Enheten ansvarar också för att löpande utveckla och testa it-systemen för att underlätta för externa och interna användare.

 

Arbetsuppgifter

Som testare/testledare på Skolverket kommer du att driva arbetet med att ta fram en teststrategi som ska gälla för all systemutveckling på myndigheten. Du kommer ingå i ett team med systemutvecklare och lösningsarkitekter.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • ta fram körschema för testexekveringen
 • skriva testplan
 • skapa testfall utifrån ställda krav
 • följa upp testfall och dokumentera utfall och avvikelser
 • analysera rapporter
 • driva på ett införande av automatiserade tester
 • genomföra funktionella tester
 • aktivt delta i testarbete

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Kvalifikationer

Du har:

 • erfarenhet av systemtestning, gärna som testledare men alternativt som testare och nu vill ta nästa steg
 • erfarenhet av arbete i stora komplexa IT-miljöer
 • erfarenhet av testautomatisering och agil utveckling
 • god kännedom om att jobba med olika testtekniker och metoder för att uppnå förväntat resultat
 • goda kunskaper i projektmetodik och har tidigare erfarenhet av test enligt iterativa utvecklingsmetoder
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är även meriterande med erfarenhet från den statliga sektorn.

Som person har du ett stort intresse för digital utveckling och testning med olika verktyg och metodiker. Du är nyfiken på hur system och webbapplikationer fungerar och tänker i nya banor för att hitta svagheter och risker i en lösning. I din roll kommer du att ha många interna kontaktytor varför det ställs höga krav på god samarbetsförmåga, goda kommunikativa egenskaper och förmågan att bygga professionella relationer med andra människor. Vidare är du noggrann och analytisk eftersom du kommer att analysera stora mängder information. Vi tror också att du har ett strukturerat arbetssätt, gott omdöme och en god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Sista ansökningsdag är söndagen den 20 augusti 2017.

Fackliga företrädare är Peter Karlberg (OFR/ST) tel. 08-527 331 67, Ulrika Lindmark(Saco) 08-527 331 53 och Maj Götefelt (OFR/LF) tel 08-527 334 28.
 

Kontaktpersoner

Else-Marie Karlsson
Enhetschef
08-527 331 31

Liknande jobb

Liknande jobb