CIO till Länsstyrelsen

Plats
Göteborg, Vänersborg eller Mariestad
Annonserat
den 30 juni 2017
Stängs
den 13 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Länsstyrelsen är en drivande kraft i arbetet för det hållbara samhället. Vi arbetar tillsammans med myndigheter, kommuner och en rad andra aktörer för att bidra till denna hållbarhet utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv. 

Länsstyrelsernas IT-avdelning jobbar åt alla 21 länsstyrelser i Sverige med 6000 anställda. Våra IT-medarbetare finns i hela landet och ska bidra till alla länsstyrelsers utveckling genom att erbjuda ett hållbart och effektivt IT-stöd. IT-avdelningens tre värdeord sammanfattar det som ska prägla vårt sätt att arbeta och förhålla oss: lyhörda, engagerade och pålitliga. Länsstyrelsen i Västra Götaland är värd för IT-avdelningen. Läs mer på Länsstyrelsen/Västra Götaland

Som CIO och chef för IT-avdelningen kommer du att ha ett helhetsansvar för utveckling och förvaltning av länsstyrelsernas gemensamma IT-miljö som ska bidra till alla 21 länsstyrelsers verksamhet och utveckling.

Arbetet som CIO är brett, inte minst på grund av länsstyrelsernas omfattande uppdrag inom många olika områden som bland annat samhällsplanering, miljö, naturvård, integration, djurskydd, lantbruk, krisberedskap och civilt försvar. Vägledande för framtiden är en ökad inriktning på samverkan mellan verksamhet och IT samt digitalisering.

Kraven på IT-leveransen är höga och IT-avdelningen arbetar efter visionen ”Vi ska vara det självklara valet även i en konkurrenssituation”.

IT-avdelningen omfattar 140 personer (varav 11 chefer) inom utveckling, förvaltning, drift, användarstöd samt ledning och styrning. Medarbetarna finns på 25 orter och 80 av de 140 arbetar i Västra Götaland. En grupp av länsråd (G 7) representerar länsstyrelserna, och länsstyrelserna gemensamt ger ett ägardirektiv för IT-verksamheten till Länsstyrelsen i Västra Götaland. Som CIO rapporterar du till G 7 avseende IT-verksamheten. Du leder IT-avdelningen och dess ledningsgrupp med 6 chefer. Du ingår i ledningsgruppen för Länsstyrelsen i Västra Götalands län och rapporterar till länsöverdirektören för Västra Götalands län. Tillsammans med uppdragsgivarna och IT-ledningen definierar du strategi, mål och aktiviteter som säkerställer funktionalitet och kostnadseffektivitet.

Vi vill att du har relevant akademisk utbildning samt gedigen erfarenhet från en större organisation, gärna med geografisk spridning, och av att leda andra ledare. Du har stort intresse för och förmåga att planera, utveckla och följa upp inom ditt ansvarsområde. Du har framgångsrik erfarenhet av förändringsledning och strategiarbete inom IT i en komplex verksamhet. Länsstyrelsen är en beredskapsmyndighet, med särskilt samordningsansvar vid insatser under samhällskriser. Detta ställer krav på att du har kunskap om säkerhet utifrån ett IT-perspektiv och om samspelet mellan informationssäkerhet och IT-säkerhet.

Det är en fördel om du har arbetat med pm3 eller andra förvaltningsmodeller och i offentlig verksamhet.

De personliga egenskaperna har stor betydelse och vi söker dig som är en engagerande och entusiasmerande ledare som är lyhörd och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och bygga nätverk. För att du ska trivas och lyckas i detta uppdrag behöver du även vara uthållig, kommunikativ (både i tal och skrift), pedagogisk och beslutsmässig.

I denna rekrytering samarbetar Länsstyrelsen med Maquire. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 13 augusti. Vid frågor kontakta Birgitta Ödman 0763-38 87 77, e-post birgitta.odman@maquire.se (semester 1 juli - 6 augusti) eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97, e-post ase@maquire.se (semester 7 juli - 13 augusti).

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket bland annat innebär att registerkontroll kommer att genomföras och att svenskt medborgarskap krävs.

Placeringsort: Göteborg, Vänersborg eller Mariestad

Liknande jobb

Liknande jobb