Verksamhetsutvecklare

Rekryterare
Experis
Plats
Västernorrlands län, Västerbottens län, Örnsköldsvik
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Örnsköldsviks Hamn och Logistik AB är ett kommunalt bolag med ett 20-tal anställda som ingår i Örnsköldsviks kommunkoncern. Våra tjänster innefattar hamnverksamhet, skärgårdstrafik och utvecklingsarbete i Örnsköldsvik. Vi levererar en hamnverksamhet som tillgodoser både dagens och framtidens behov. Vi tillgodoser och tryggar kommunikationer med båt för de åretruntboende på öarna i skärgården samt för näringsliv, turism och friluftsliv. Vi är också en aktiv part i utvecklingsarbetet kring destination Höga Kusten. Örnsköldsviks Hamn och Logistik AB samordnar också depå- och drivmedelsverksamhet, samt driver och utvecklar godserminalen i Arnäsvall. Läs mer på: www.ornskoldsvikshamn.se och www.mfulvon.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker en verksamhetsutvecklare som kan utgöra ett stöd i vårt förändringsarbete och arbetet med vår processtyrning. Vill du vara med och bidra till att förbättra vårt arbetssätt så vi blir ännu mer effektiva i det vi gör? Både att vi gör rätt saker och att vi gör dem på rätt sätt. Då kan detta vara något för dig!

Örnsköldsviks Hamn och Logistik AB har ett spännande utvecklingsarbete framför sig som syftar till att förändra arbetsmetoder, införa elektroniska lösningar samt automatisera och standardisera processer och arbetsmetoder.

Du kommer i första hand att arbeta som verksamhetsutvecklare med inriktning på processutveckling och förbättringsarbete, men du kommer också driva och/eller delta i projekt.

Dina arbetsuppgifter blir bland annat att

  • analysera och utveckla bolagets olika verksamhetsprocesser inom områden som ekonomi och IT, med fokus på att förenkla och automatisera
  • driva företagets IT-utveckling tillsammans med verksamheten och IT-strateg inom kommun och bolagskoncern
  • utveckla verksamhetssystem som är anpassade till verksamheten
  • delta i utvecklingsprojekt och ibland agera uppdragsledare för att bland annat ta fram verksamhetens behov och krav
  • planera, organisera, prioritera och följa upp arbeten

Eftersom vi är ett litet bolag så kommer en del av din tid också att innebära administrativa och övrigt förekommande arbetsuppgifter. Dessa kan inkludera operativt arbete med vår webbplats, framtagning och sammanställning av statistik, samt rapportering till myndigheter och internt till koncernen.

Placeringsort är Örnsköldsvik. Rollen ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Vem är du?

Vi söker dig som har god förmåga att engagera och övertyga andra människor för att nå gemensamma mål. Du kommunicerar på ett klart och tydligt sätt. Som person är du en lagspelare som drivs av att lösa verksamhetens behov med ödmjukhet och prestigelöshet. Du är trygg i dig själv, är analytisk och har en förmåga att se saker ur ett helhetsperspektiv samtidigt som detaljer är viktiga. Det är viktigt att du trivs både med kvalificerade och mindre kvalificerade arbetsuppgifter.

Vi ser gärna att du har en ekonomisk utbildning på minst gymnasienivå i botten med några års praktisk erfarenhet av ekonomiarbete, samt erfarenhet av verksamhetsutveckling. Alternativt är du nyutexaminerad på högskole-/universitetsnivå, gärna med tvärvetenskaplig utbildning inom ekonomi, logistik, IT eller likvärdigt. Kunskap inom metoder och verktyg för verksamhetsutveckling är meriterande. Du har goda IT-kunskaper och god förmåga att uttrycka dig i tal och i skrift på svenska och engelska.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder en bred roll och varierande i en verksamhet i förändring, där du får en viktig roll i att stötta vår företagsledning i vår framtida utveckling.

Vill du flytta till Örnsköldsvik och tror att detta jobb kan vara för dig, kolla då in denna informationssajt för mer information om vad Örnsköldsvik har att erbjuda: http://www.ornskoldsvik.se/flyttahit

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. För frågor, kontakta rekryteringskonsult Maria Håkansson, 0660-59972, maria.hakansson@se.experis.com.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb