Business Intelligence Architect till TMHE

Rekryterare
Experis
Plats
Mjölby
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 7 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Enterprise Architecture (EA) är en avdelning inom Toyota Material Handling Information Systems som äger och förvaltar TMHE's systemplattformar. Våra medarbetare spelar en viktig roll i projekt, teknik och leverantörsval samt arbetar för att TMHE får hög effekt/nytta av sina system som helhet, att det finns en övergripande strategi för framtida funktioner och IT investeringar samt att företagets IT arkitektur är kostnadseffektiv. Detta görs via nära samarbete både med verksamhetsledning och med IT-ledning. EA utgör också en nyckelroll i beställarfunktionen och är gränssnittet till våra outsourcing- och strategiska IT-partners.

Din utmaning

Till Toyota Material Handling Europe söker vi nu en arkitekt med specialisering inom området Data Warehouse/Business Intelligence (BI). I rollen ingår bla att skapa och kommunicera strategin för TMHE's BI verksamhet, upprätthålla god nivå på Informationsmodellen, ansvara för BI arkitekturen och bygga en tydlig roadmap för TMHE's framtida BI landskap. Du får stora möjligheter att påverka och bidra till att vidareutveckla en stabil och samtidigt flexibel BI lösning inom TMHE. Du är en nyckelperson och kommer ha ett nära samarbete med verksamheten och våra strategiska IT-partners.

Din profil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, flerårig erfarenhet och ett starkt intresse av Business Intelligence. Du är tillmötesgående, uppmärksam och har en positiv grundinställning. Som person är du analytisk, driven och nyfiken samt bekväm med att ta ledande roller. Du talar och skriver engelska flytande och är en god pedagog. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kompetenser:

Djup erfarenhet av databaser, databasdesign och datamodellering för DW, Mart och BI lösningar Djup erfarenhet av processkartläggning/analys och att ta fram kravspecifikation & lösningsdesign Erfarenhet av Microsoft BI lösningar (SQL Server, SSIS, SSRS, SSAS/MDX, SharePoint) Praktisk erfarenhet av att driva utveckling av data arkitektur, master data management, data cleansing & ETL, Data Warehousing/Business Intelligence etc. Erfarenhet av IoT & Data Analytics är meriterande. Bred kännedom och kunskap om olika ramverk och metoder, ex ITIL, TOGAF, RUP, Agile/Lean eller liknande Vårt erbjudande

Du blir medlem i en högpresterande grupp med trevliga och kompetenta kollegor i ett globalt företag. Hos oss är du en nyckelperson i strategiska projekt som bidrar till att utveckla TMHE's affär och erbjudande. Vår företagskultur är baserad på en sund värdegrund som gör det möjligt för våra medarbetare att växa och utvecklas.

Tjänsten är tillsvidareanställning med placering i Mjölby.

Kontaktperson I den här rekryteringen samarbetar TMHE med Experis. För mer information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marcus Kahanek på Experis 011-19 43 54 eller marcus.kahanek@se.experis.com.

Liknande jobb

Liknande jobb