Polismyndigheten

Säkerhetsspecialist

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Ref:
C14336/2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bli en av oss som driver polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten?

Polisens it-avdelning levererar it-stöd till hela polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare. It-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.


Är det dig vi söker?
Som anställd på it-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Enheten för It-säkerhet är en enhet vid It-avdelningen, enheten har ett nationellt processansvar för myndighetens it- och informationssäkerhet samt signalskydd. Enheten har även ett process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering, samt ansvarar för att besluta om vad som ska säkerhetsövervakas, utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister. It-säkerhetsenheten arbetar även kontinuerligt med att ge stöd till utveckling och förvaltning och arbetar aktivt med att genomföra säkerhetstester och granskningar samt uppföljning av myndighetens it- och informationssäkerhet.

Arbetsuppgifter

I en myndighet med nästan 30 000 anställda och ännu fler datorer upptäcks it-säkerhetsbrister och it-säkerhetsincidenter varje vecka trots att mycket resurser går till att förhindra dem. Att upptäcka och hantera incidenter är en central del av it-säkerhetsarbetet. Polisens Computer Emergency Response Team har ansvar för att samordna hanteringen av hot, säkerhetsbrister och incidenter som rör Polisens it-infrastruktur. Verksamheten omfattar dessutom delområdena omvärldsbevakning, utveckling av säkerhetsåtgärder, kravställning på säkerhetsövervakning, it-forensik, tekniska sårbarhetsanalyser, extern samverkan samt rapportering.

Rollen omfattar främst:

 • Utredning av misstänkta it-säkerhetsincidenter som delges funktionen.
 • Samordna och driva införandet av säkerhetsåtgärder
 • Utveckla nya metoder och tekniker inom ramen för säkerhetsövervakning och incidentutredning

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av att hantera it-säkerhetsincidenter och genomföra penetrationstester
 • Akademisk examen eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt
 • Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska

Meriterande

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av:

 • Minnesanalysverktyg som Redline och Volatility.
 • Nätverksanalysverktyg som Tcpdump, Wireshark och Networkminer.
 • Skriptspråk som Powershell och Python.
 • Diskanalysverktyg som Sleuthkit och Encase
 • Statisk och dynamisk analys av skadlig kod
 • Operativsystem och filsystem, Windows och Linux, samt nätverksteknik i allmänhet.

Personliga Egenskaper

Vi söker Dig som är driven, har ett starkt engagemang, självständig och framåtriktad, har en djup teknisk kompetens och ett stort intresse för IT-säkerhet. Din förmåga att kommunicera och din sociala förmåga värderas högt. Du bör ha en mycket god samarbetsförmåga. Servicekänsla värderas mycket högt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer om anställningen

Anställningen är tills vidare och inleds med sex månaders provanställning. Flextid tillämpas. Arbetsplatsen ligger på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Roger Lund, gruppchef, tfn 070 652 80 95. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se.

 

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092;

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Ansökan
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med ansvarig rekryterare.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt Personuppgiftslagen (PUL). Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Liknande jobb

Liknande jobb