IT-tekniker till Försvarsmakten

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 3 juli 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet. Läs mer på www.forsvarsmakten.se

IT-tekniker till Försvarsmakten

Vi behöver förstärka vår grupp med en IT-tekniker med serverinriktning, hos oss kommer du tillsammans med dina kollegor att ansvara för försvarsmaktens IT-system som omfattar användarstöd, drift och förändring inom bland annat Microsoft Windows Server, nätverk/kommunikation samt viss applikationsdrift.

Du tillhör Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband med placering i Stockholm.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

Din roll

I rollen som IT-tekniker kommer du att ingå i ett team som arbetar med serverdrift, kommunikation och användarstöd. Du hanterar ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringssystem. I rollen kommer du att arbeta nära och även på plats hos användarna. Arbetsuppgifterna kan handla om installation, drift, konfiguration och felsökning av bl a servrar, klienter, nätverk, skrivare, projektorer, mobiltelefoner och annan tekniskutrustning.

Din profil

Då vi jobbar med service till våra användare fäster vi stor vikt vid din sociala kompetens, din samarbetsförmåga och din förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du är engagerad, initiativrik och drivande. Funktionen kräver att du har förståelse för de extra krav på sekretess och integritet som ställs på hantering av informationen inom Försvarsmakten.

Du har lägst gymnasial IT-utbildning alternativt motsvarande utbildning eller erfarenhet som vi bedömer lämplig för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper inom Microsoft Windows Server samt goda kunskaper inom kommunikation så som router, switch, brandvägg, TCP/IP.

Du har en förmåga att behålla lugnet i stressiga situationer och prioriterar på ett effektivt sätt. 

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Vi värdesätter engagemang, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Körkort B är ett krav. Tjänsten kan medföra resor på annan ort.

Meriterande är om du har goda kunskaper inom VMware, lagringslösningar, backuplösningar och erfarenhet inom dokumentation.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vad kan vi erbjuda dig?

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter och kompetensutveckling.  Inom friskvård erbjuder vi friskvårdskort på Friskis och Svettis och om verksamheten tillåter tre friskvårdstimmar på arbetstid samt tillgång till badhus och bollhall.  Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt. 

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis. Frågor kring tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Ann-Sofie Pihl 076-112 16 76, ann-sofie.pihl@se.experis.com.

Du söker tjänsten genom registrerat och uppdaterat CV via www.experis.se  eller via mail till ann-sofie.pihl@se.experis.com

Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är den 25 augusti 2017, urval och intervjuer påbörjas i augusti.  

 

Liknande jobb

Liknande jobb