Områdesarkitekt

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 juli 2017
Stängs
den 25 augusti 2017
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Utmanas du av att driva modernisering, förflyttning och konsolidering i komplexa IT-miljöer? För att driva det strategiska arbetet i samverkan med affärsverksamhet och övriga delar av IT, behöver vi förstärka vår organisation med en områdesarkitekt till avdelningen IT Liv & Pension. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag.


Vår ekonomiska styrka på Folksam gör det möjligt att jobba långsiktigt och vi gör mycket stora satsningar på IT-utveckling. Inom IT-organisationen i Folksam är vi drygt 500 medarbetare och på IT Liv & Pension är vi ungefär 170 medarbetare, där vi ansvarar för utveckling och förvaltning för KPA och Livverksamheten inom Folksam. IT Liv & Pension har vi stora utmaningar i att modernisera informations- och processtöd i hög takt, samtidigt som vi konsoliderar system och levererar för att möta förändrade verksamhetsbehov. Vi behöver vara nyfikna på olika modeller vad gäller exempelvis styrning, sourcing och utveckling för att stödja de olika verksamheterna på bästa sätt. Vi har ett mycket nära samarbete med affärsverksamheten.


Det här gör du som områdesarkitekt på Folksam i Skanstull

Som områdesarkitekt på IT Liv & Pension ansvarar du för att utveckla och upprätthålla arkitekturen för området. Det innebär att sätta målbilder, hålla i utvecklingsplanen och stötta agila värdeströmmar, förvaltningar och andra initiativ i arkitektoniska vägval i enlighet med beslutade arkitekturprinciper. I rollen ingår även att följa innovationer och trender inom området, påvisa nya möjligheter i nya lösningar och den tekniska utvecklingen.


Rollen innebär både linjearbete i form av långsiktig planering och samverkan med affär, verksamhetsarkitektur och koncernarkitektur samt engagemang i våra strategiska satsningar. Du förväntas ha ett nära samarbete och koordinering med övriga arkitekturroller inom Folksam och du har styrningsansvar ur ett arkitekturperspektiv över lösningsarkitekter som verkar inom avdelningen. I de ärenden som berör ditt område är du en viktig del i kvalitetssäkringen av arkitekturen. Målsättningen är att det aktuella området har en tydlig styrning, förvaltning och sammanhållning kring strategiska vägval, principer och riktlinjer för arkitektur.


Är du den vi söker?

Du har en examen från universitet/högskola med inriktning systemvetenskap eller teknik och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Vidare har du kunskap av att i komplexa miljöer omsätta affärens behov av IT-stöd till en realiserbar applikationsarkitektur på områdesnivå. Certifiering inom arkitektur är önskvärd. Ett plus är det även om du har några av följande erfarenheter;

  • Applikationsarkitektur i komplexa IT-miljöer med en blandning av egenutveckling och köpta system.
  • Agila metoder och principer.
  • Projektledning, projektarbete och förvaltning enligt standardiserade modeller.
  • Att identifiera och värdera de arkitekturdrivande krav i en komplex blandad kravbild.
  • Arkitekturarbete i en större organisation.
  • Försäkringsbranchen, i synnerhet inom liv- och pensionsområdet.
  • Att leda och stötta andra arkitekter.


Du tar ansvar för din uppgift och har förmåga att planera, organisera, prioritera ditt arbete på ett effektivt och självständigt sätt. För att lyckas är det mycket viktigt att du är bra på att leda och samverka med andra och är en stark ledare. Du behöver även kunna tänka strategiskt och långsiktigt med ett brett perspektiv på arkitekturfrågor. Du har förmåga att väga samman komplex information samt beskriva och kommunicera arkitektur till varierande målgrupper. Vid uttalande, agerande och beslut visar du stort omdöme. Vidare har du förmåga att bygga långsiktiga relationer och förankra med viktiga intressenter. 


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.


Så söker du jobbet

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 25 augusti 2017. Urval görs löpande och vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.


Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta gruppchef Olof Nilsson, 070-580 00 98, e-post olof.nilsson@folksam.se, eller avdelningschef Stellan Dahnsjö. 08-772 63 43, e-post stellan.dahnsjo@folksam.se.


Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist, 08–772 7010, Akademikerföreningen Per Hansson, 08-772 60 81 och HKF Mikael A Carlsson 0708-31 51 32


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

 

Liknande jobb

Liknande jobb