IT säkerhetsspecialist

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 9 juli 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Ref:
302-2017/3077
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Vill du jobba med ett av de mest spännande områden som finns inom IT? Då kan vi erbjuda ett stimulerande och omväxlande jobb som IT-säkerhetsspecialist med allt från att planera, analysera och förklara resultat av penetrationstester till att lägga upp säkerhetsinformation och grundregler för systemutveckling – både internt och externt exponerat.

Arbetsuppgifter

Ditt övergripande uppdrag är att förbättra säkerheten inom systemutveckling – på såväl kort som lång sikt – genom att föreslå metoder, verktyg och regler. Lantmäteriet använder teambaserat arbetssätt och agila metoder vid systemutveckling, så i jobbet ingår att stötta teamen kring specifika IT säkerhetsfrågor. 
Då området kännetecknas av ständiga förändringar är en viktig del i arbetet att också hålla sig uppdaterad med det som händer på säkerhets- och hotbildsområdena. 
Du får arbeta i ett säkerhetsteam där man även arbetar med IT-säkerhet inom kommunikations- och infraområdena men även inom IT-arkitektur.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom IT-området och några års erfarenhet av liknande arbete. Du har bred erfarenhet och kunskap inom IT och IT-säkerhet, både inom infrastruktur och applikationsområdet. 
Det är meriterande om du är certifierad inom IT-säkerhetsområdet (CISSP, CISM, CISA eller motsvarande).

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande, strukturerad, analytisk och pedagogisk. Du är resultatinriktad och har förmåga att prioritera dina insatser där de skapar mest värde. Du har god problemlösningsförmåga och tycker om att arbeta med komplexa frågor. Vidare är du lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer. Rollen kräver god samarbetsförmåga samt att du är kommunikativ och lyhörd. För rollen är det också viktigt att du har hög integritet då du kommer att hantera känslig information. Vi vill att du har en god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Elenor Bond, Chef Systemutveckling, telefon 026-63 32 02 eller Sven Lidström, Utvecklingsstrateg med inriktning mot säkerhet, telefon 026-63 34 32. 
Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Ann-Louise Boustedt, telefon 026-63 32 43 och för ST inom Lantmäteriet, Anneli Hillman, telefon 026-63 33 35. 
Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/3077, senast 2017-08-11. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.