Scania IT

Java-utvecklare till Scania IT, Product Development IT

Rekryterare
Scania IT
Plats
Södertälje
Annonserat
den 7 juli 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Kategori
Övriga it-jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår just nu en spännande omvandling från att vara en traditionell lastbilstillverkare till att bli en tjänsteleverantör av kompletta transportlösningar.
Vår framgång förutsätter smarta IT-lösningar med all den digitaliseringen som äger rum där Scania IT kommer vara en viktigt medspelare under förändringsresan.

Avdelningen Product Development IT arbetar med att leverera IT till Scanias Forskning och Utveckling. Bland annat inbegriper det stöd för tjänster inom Scanias service marknad såsom ombyggnationer och produktuppdateringar i fordonen.

Vi är idag ca 200 medarbetare (av ca 1400 inom Scania IT) som arbetar med arkitektur, utveckling, underhåll, support och planering. Det är nu ett utmärkt tillfälle att komma med på vår spännande resa.

Vi söker nu personer till våra utvecklingsteam. Du som söker har erfarenhet av systemutveckling inom Java och agila arbetsmetoder. Du ska vara intresserad av att lära dig nya verktyg och metoder. Du kommer att ha en viktig roll i våra utvecklingsteam och kommer att ha många kontaktytor runt om i Scanias organisation. Det är det viktigt att du är en lagspelare som förstår att framgång bygger på samspel inom team och med verksamhet.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i utvecklingsteam som ansvarar för alla bitar inom applikations- och tjänsteutveckling. Du kommer att vara delaktig i kravarbete, utveckling, testning och releasehantering. Vi vill att du står upp för att göra hållbara lösningar över tid med kvalitet i produkten. Du arbetar i linje med våran process för LEAN Software Development Process ( LSDP) som bygger på lean-tänkande och agila metoder. Några av tjänsterna som ska tillsättas är av ledande karaktär där söker vi dig som har lång erfarenhet av Java-utveckling och agila metoder, kanske har du tidigare jobbat som scrum master.
 
Din profil
 • Vi söker dig som har:
 • Engagemang och driv att tillsammans med andra utvecklas, leverera, förenkla & förbättra
 • Goda kunskaper i systemutveckling inom Java
 • Genuint intresse för IT och agil utveckling.
 • Intresse för stötta och utveckla olika sorters testautomatisering
 • Förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift på engelska
 • Akademisk utbildning inom IT
Meriterande om du har kunskaper kring:
 • Jboss
 • Angular
 • Maven
 • Jenkins
 • Silk performance
 • CAD/PDM, särskilt CATIA/ENOVIA (några av tjänsterna är inom detta område)
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
Ytterligare information
Kontakta Fredrik Sarlén (Gruppchef), 08-553 529 26 eller Ann-Louise Rova (Rekryteringsspecialist), 08-553 715 16.
 
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden med viss reservation för semesterperioden v. 28-32.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20171015 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Liknande jobb

Liknande jobb