Sektionschef IT Uppsala Vatten och Avfall AB

Rekryterare
Uppsala Vatten
Plats
Uppsala län, Västmanlands län, Stockholms län, Uppsala, Enköping, Västerås, Stockholm
Annonserat
den 7 juli 2017
Stängs
den 21 augusti 2017
Ref:
26496
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten-hantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 200 medarbetare.

 

Uppsala Vatten och Avfall AB står inför spännande infrastrukturella utmaningar när Uppsala växer och vår organisation utvecklas, därför söker vi just nu en Sektionschef IT till avdelningen Verksamhetsstöd.

Om avdelningen
Avdelningen Verksamhetsstöd agerar ägare av gemensamma interna processer och metoder samt för styrning och uppföljning av kommun- och bolagsgemensamma processer. Avdelningen driver förändringen framåt, utvecklar arbetssätt och skapar förutsättningar för verksamheten att kunna fokusera på sitt uppdrag och sin kärnkompetens. Avdelningen ansvarar för bolagets laboratorium, teknik- och it-sektion, juridik, kvalitetssystem samt för ekonomisektionen.  Avdelningen utgör ett nav för verksamheten, samarbetar på bred front internt, men implementerar och utvecklar koncerngemensamma policyer, riktlinjer och processer. Avdelningen har ansvar för samordning av de formella styrprocesserna för bolaget, såväl internt som mot kommunkoncernen. Avdelningen samarbetar med hela organisationen internt samt externt mot både Uppsala kommun och leverantörer av varor och tjänster.

Arbetsuppgifter
Du kommer att leda och utveckla sektionen på ett långsiktigt och strategiskt sätt. Fokus kommer inledningsvis att ligga på digitalisering, förbättrings- och förändringsarbete. Du är övergripande ansvarig för IT-system såsom operativsystem, programvaror, automation, antivirussystem, certifikatshantering samt driftsäkring av dessa. Du företräder avdelningen inom ansvarsområdet gentemot både interna och externa intressenter. Du har ekonomi- och personalansvar, bereder beslutsunderlag och upphandlingar inom IT. I rollen ansvarar du även för säkerhetstester, intrångsdetektering, penetrationstester samt logghantering. Du är även kontaktperson mot Uppsala kommun och Datainspektionen samt ansvarar för implementering av GDPR.

Vi söker dig
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av verksamhetsområdet och goda ledaregenskaper. Du har erfarenhet av förändrings- och förbättringsarbete. Du fokuserar på resultatet, ser potentiella risker och följer upp. Du leder ditt team genom tydliga mål, motiverar och utvecklar andra genom delegering av både ansvar och befogenheter. Ditt ledarskap är coachande och du främjar andras såväl som din egen yrkesmässiga- och personliga utveckling. 
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt B-körkort.
Eftersom du kommer att ha kontakt med många olika aktörer är det viktigt att du har en väl utvecklad samarbets- och kommunikationsförmåga, samt att du är en tydlig beställare. Som person är du drivande och självgående samtidigt som du förankrar och skapar delaktighet i ditt arbete inom hela organisationen.

Ansökan och kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten och Avfall AB med Experis AB. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Experis rekryteringskonsult Fredrik Pettersson på telefon 072-236 12 14 eller fredrik.pettersson@se.experis.com.
Du ansöker till denna tjänst genom att registrera ditt CV med ett personligt brev via experis.se (Jobb ID: 26496). Vi ser gärna att du söker tjänsten omgående då tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag den 20 augusti 2017.

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten-hantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 200 medarbetare.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Liknande jobb

Liknande jobb