IT-arkitekter, Gävle

Rekryterare
Lantmäteriet
Plats
Gävle (Kommun), Gävleborg
Annonserat
den 11 juli 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Ref:
302-2017/2441
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du utveckla morgondagens Sverige och bidra till samhällsnyttan?
Lantmäteriet finns i hela landet och arbetar i teknikens framkant. Vi ansvarar för fastighetsindelningen i Sverige och försörjer samhället med information om geografi och fastigheter samt bidrar till hållbart samhällsbyggande och ekonomisk utveckling.
Hos oss får du utvecklas i en viktig samhällsfunktion där din kompetens och ditt engagemang är vår främsta resurs. Lantmäteriet är platsen för dig som vill växa!

Lantmäteriet är inne i en period av stort förändrings- och utvecklingsarbete både inom kärnverksamheten och IT. Vår förändringstakt, en snabb teknisk utveckling, och omvärldens krav på en effektiv verksamhet gör att vi kan erbjuda en av regionens kanske mest intressanta och utmanande arbetsuppgifter inom IT-branschen.

Inom Lantmäteriets IT-organisation är vi dessutom inne i en resa mot Agil systemutveckling och Lean IT-drift. För att kunna klara av dessa utmaningar söker vi nu två IT-arkitekter som kommer arbeta med IT-arkitektur i anslutning till olika utvecklingsinsatser samt delta i Lantmäteriets långsiktiga arbete inom Enterprise Architecture. Din organisatoriska tillhörighet kommer att vara på Lantmäteriets IT-arkitekturgrupp som har ansvar för applikations- och infrastrukturarkitektur, men även för områden som säkerhet, sourcing och kontinuitetsfrågor.

Tjänsterna är placerade i Gävle.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig bland annat de här arbetsuppgifterna:

 • Delta som medlem i Lantmäteriets arkitekturfunktion, samt andra arkitekturgrupperingar tillsammans med drift, systemutveckling och Lantmäteriets kärnverksamhet.
 • Bidra i utvecklingen av Lantmäteriets framtida riktlinjer och policy för IT-arkitektur.
 • Delta i Lantmäteriets proaktiva och strategiska arkitekturarbete.
 • Utföra arbete i projekt och förvaltning rörande arkitekturfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom IT-området eller motsvarande erfarenhet.  Du har mycket goda IT-kunskaper med en bakgrund inom systemutveckling. Förutom att du har erfarenhet inom området så är det meriterande om du har:

 • vana av IT-arkitektur och arkitekturarbete på övergripande nivå, kanske med inslag av informations- och verksamhetsarkitektur.
 • kunskap och erfarenhet av Enterprise Architecture.
 • erfarenhet av att leda en grupp/team.

Vi söker dig som:

 • vill stå i förgrunden och leda förändringen.
 • har god förmåga att framställa välskriven dokumentation på såväl strategisk som detaljerad teknisk nivå. Dokumentation sker på svenska.
 • är nyfiken på allt som är nytt.
 • har förmåga att ta en ledande roll där det krävs, samt med ett konsultativt och coachande förhållningssätt få organisationen att enas om de bästa lösningarna.
 • har god förmåga att kommunicera och samarbeta.
 • är drivande, samordnande, strukturerad.

Vid sidan av kraven på kompetens och erfarenhet är det viktigt att du är en positiv person med en egen drivkraft och god förmåga att samarbeta och samverka. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakta oss

Om du vill veta mer så kontakta gärna Nicolas Lavigne, tillförordnad chef för Arkitektur, telefon 026-63 33 12. Fackliga företrädare för Lantmäteriakademikerna/SACO, Ann-Louise Boustedt, telefon 026-63 32 43 och för ST inom Lantmäteriet, Anneli Hillman, telefon 026-63 33 35. Våra e-postadresser är fornamn.efternamn@lm.se.

Eftersom vi använder det statliga ramavtalet när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Övrig information

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Lantmäteriet strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 
Du följer väl oss på Facebook och LinkedIn?

Ansökan

Du ansöker via länk nedan. Om du istället väljer att skicka ansökan per brev, märk då kuvertet och ansökan med referensnummer 302-2017/2441, senast 2017-08-11. Postadressen till oss är Lantmäteriet, 801 82 Gävle. Handlingar per brev skannas. För att skärmbilden av handlingarna inte ska bli svårlästa ber vi dig så långt som möjligt undvika kraftiga färger som bakgrund eller mörkt skuggad bakgrund.