Ansvarig IT Arkitekt till Digitala Kundmöten

Plats
Stockholms län
Annonserat
den 11 juli 2017
Stängs
den 31 januari 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Det digitala mötet med kund står i centrum för Länsförsäkringars omfattande satsning inom digitalisering. Vi behöver stärka upp med en innovativ arkitekt som kan kombinera affär och it till lösningar som utgår ifrån kundens behov.


Om jobbet

Du kommer att ingå i området för Digitala Kundmöten med ansvar för arkitektur inom domänen Digitala Kundkanaler. Domänen omfattar hela det digitala kundmötet via publik webb, inloggade tjänster, nya mobilappar, chattfunktioner etc. Som arkitekt är du även en viktig medlem i andra team som bestående av bland annat, AD, UX, DA, utvecklare, testare och andra nyckelroller. De här teamen har bidragit till att Länsförsäkringar vunnit flera utmärkande priser på sin digitaliseringsresa.

Tillsammans med övriga IT-arkitekter och domänarkitekten ansvarar du för domänens arkitektur, principer och riktlinjer. Här ingår även att säkerställa att IT-lösningarna möter verksamhetens behov avseende funktionalitet, kostnadseffektivitet, förändrings- och förvaltningsbarhet samt för den arkitektoniska kanalsamverkan. I din roll ingår även ansvaret kring omvärldsbevakning för domänen samt att leda och kommunicera med externa utvecklare och systemleverantörer i mer tekniska frågeställningar. Du kommer att ha strategiska dialoger med beslutsfattare inom verksamhet och it, med våra leverantörer samt övriga arkitekter.

Detta är en bred roll som ställer höga krav på din förmåga att kunna arbeta på ett strategiskt plan kombinerat med en hands-on vardag. Du kommer att vara en drivande kraft från början av en projektsatsning hela vägen genom lösningens livscykel inklusive förvaltning och drift med fokus på arkitekturen. Du kommer att ansvara för att hålla ihop helheten i våra kanallösningar utifrån ett end-to-end perspektiv samt kunna styra samarbetet mellan många olika team och leverantörer i en komplex systemvärld. Rollen innebär att man behöver hantera många samtidiga satsningar och ärenden där du kan agera ansvarig lösningsarkitekt i ena stunden och i nästa hantera incidenter inom ramen för förvaltning. Den faktiska fördelningen behöver du balansera till lika delar.

Vem är du?

För att vara framgångsrik i rollen bör du ha erfarenhet av att arbeta med framtagning av lösningsarkitektur inom digitala kanaler. Du har tidigare arbetat i en liknande roll där stora delar av leveransen är outsourcad. Du följer den tekniska utvecklingen och de viktigaste leverantörerna inom området och ligger i framkant i förståelsen av hur befintliga och nya affär- och verksamhetskrav kan realiseras.

Då Länsförsäkringar driver många satsningar med fokus på digitalisering är det viktigt att arkitekturen hela tiden anpassas och förändras på ett proaktivt och agilt sätt. Din roll som arkitekt är viktig för att både möjliggöra förändring men också för att säkra stabilitet under denna förändring. Du behöver dels kunna driva mot en långsiktig vision samtidigt som du anpassar lösningsarkitekturen mot en agil målarkitektur. Detta innebär att du behöver arbeta måldrivet men prestigelöst, kunna argumentera för dina åsikter på ett konstruktivt sätt och ständigt sträva efter att utveckla dig själv och de omkring dig.

Du har en bakgrund inom utveckling och du har bred kunskap om moderna tekniker och lösningsmönster. Du har erfarenhet av för området relevant teknik på en djup nivå som du kan förmedla på ett begripligt sätt till andra.

För att vara den vi söker har du:

  • Relevant akademisk examen
  • Erfarenhet av arkitekturstyrning och förändringsledning i större organisationen
  • Erfarenhet av framtagning av lösningsarkitektur inom digitala kanaler
  • Erfarenhet av system med höga krav på tillgänglighet
  • Erfarenhet av outsourcing, styrning, beställarroll och samarbete med externa leverantörer
  • Erfarenhet av agila arbetssätt
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av försäkrings-/bankverksamhet
  • Erfarenhet från e-commerce eller större online verksamhet
  • Kunskap inom områden som Digital Marknadsföring och Digital Strategi

Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och har en förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. Du är flexibel och har förmågan att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Några av våra framgångsfaktorer är att vi alltid utgår ifrån kundens behov, är affärsmässiga och leveransorienterade. Vi lägger därför stor vikt vid att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad. Vi vill att du bidrar och samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners och är en lagspelare som är noggrann, ansvarstagande, prestigelös och initiativrik. Viktigast av allt är att du brinner för arkitektur och teknik!


Om oss

IT inom Länsförsäkringar AB har en mycket central roll för hela Länsförsäkringars verksamhet och ansvarar för utveckling och drift av länsförsäkringsgruppens IT-miljö. Det är ett av våra viktigaste verksamhetsområden och har en viktig roll i hela bank- och försäkringsaffären. IT är en egen enhet där CIO ingår i koncernledningen.

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Länsförsäkringar AB med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 02, lena.wassen@se.experis.com. Du söker tjänsten genom att registrera ditt CV på www.experis.se och koppla mot tjänsten.

Vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.

Länsförsäkringar - en unik arbetsgivare

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra. 

Liknande jobb

Liknande jobb