Senior kravanalytiker

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 11 juli 2017
Stängs
den 11 augusti 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

 

 

Publiceras från:

2017-07-11

Publiceras till:

2017-08-11

 

Det händer mycket spännande hos oss på Folksam just nu. Vi gör stora satsningar inom IT för att möta nya krav från omvärlden. Tillsammans gör vi Folksam till ett modernt finansiellt företag som skapar trygghet för våra kunder. Inom IT Liv och Pension ansvarar vi för utveckling och förvaltning för KPA Pension och för livverksamheten inom Folksam. Arbetet bedrivs i mycket nära samarbete med affärsverksamheten och vårt arbetsklimat kännetecknas av engagemang och stor drivkraft. Vi sitter i moderna, nyrenoverade lokaler på Södermalm i Stockholm.

Det här gör du som kravanalytiker på Folksam IT Liv och Pension
Du arbetar med kravframställning i ett agilt team där du tillsammans med andra, kravanalytiker, systemutvecklare och testare ansvarar för att utveckla och underhålla våra systemlösningar. Du jobbar nära andra grupperingar inom IT och ha ett tätt samarbete med verksamheten. För att säkerställa att vi kan bidra med största möjliga nytta arbetar vi med att ständigt utveckla oss själva, varandra och våra arbetssätt.


Exempel på arbetsuppgifter:

  • planera, leda och följa upp verksamhetsanalys- och kravarbetet
  • leda workshops och arbetsmöten för kravinsamling
  • säkerställa att kraven överensstämmer med varandra och hänger ihop
  • driva arbetet kring att detaljera kraven
  • planera, leda och följa upp uppdrag
  • arbeta med test i uppdrag och projekt 
  • arbeta med införande. 
     

Är du den vi söker?

Vi söker med dig som har IT bakgrund och brinner för kravarbete. Vi vill också att du har erfarenhet från liv- och pensionsbranschen. För att lyckas i arbetet som kravanalytiker behöver du vara bra på att arbeta med komplexa frågor. Du behöver också vara bra på att planera, organisera och prioritera samt arbeta på ett effektivt sätt.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.


Så söker du jobbet  

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 11 augusti. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.
 

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Åsa Lindborg gruppchef 0761-256368 eller Catharina Söderström, gruppchef, 0722-302065

Fackliga representanter: FTF Leif Blomqvist, 0708-31 60 44, Akademikerföreningen Mia Salonen, 0708-31 67 16 och HKF Mikael Carlsson, 0708-31 51 32.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.​

Liknande jobb

Liknande jobb