Affärsutvecklare/analytiker till SSG

Plats
Västernorrlands län, Gävleborgs län, Jämtlands län, Västerbottens län, Uppsala län, Stockholm
Annonserat
den 11 juli 2017
Stängs
den 11 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Med målet att göra industrin mer effektiv, säker och hållbar samordnar SSG industriell kompetens för att ta fram de bästa lösningarna. Genom våra kommittéer samverkar industrin för att sätta nya standarder, ett unikt arbete som på ett hållbart sätt bidragit till industrins utveckling i över 60 år. Med kompetens och våra tjänster vill vi bidra till en industri i framkant och vara industrins självklara partner. Våra fokusområden är arbetsmiljö, hållbarhet och digitalisering där moderna arbetsmetoder och digital teknik skall vara grunden för nya tjänster som gör svensk industri internationellt konkurrenskraftig. På huvudkontoret i Sundsvall sitter drygt 60 personer som arbetar inom huvudfunktionerna Samverkan, Tjänster och Leverans, samt stödfunktionerna Utveckling, HR, Ekonomi och Kommunikation. Vi finns även representerade i Stockholm och Karlstad.

 

Arbetsbeskrivning

Gruppen som du kommer att tillhöra arbetar med affärsutveckling och din roll kommer främst att bestå av olika typer av analyser och desktop research i relation till vår affärsutvecklingsprocess. Du kommer att ha ansvar för att utveckla och förvalta bolagets Business Intelligence system. I tjänsten kommer du i kontakt med flera olika teoretiska ramverk som du jobbar utifrån och du ansvarar även för att göra simuleringar och olika scenario analyser. Avdelningen består av tre personer som jobbar i en tre-enighet utifrån ett strategiskt, analytiskt och operativt perspektiv. Vi jobbar tight ihop som ett team och denna tjänst syftar till den mer analytiska rollen men du förväntas också delta i både det strategiska och operativa arbetet inom avdelningen.

Tjänsten är placerad i Sundsvall eller Stockholm och del resor kommer att ingå.

Vem är du?

Du har en relevant akademisk utbildning på universitetsnivå eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdiga.  Du har stor erfarenhet och intresse i analytiska metoder och du drivs av att behandla data på olika sätt. Du har även god förståelse för både kund och affär. På så vis har du en god förmåga att utifrån stora datamängder göra analyser, se samband och dra slutsatser. Du kan även på ett pedagogiskt och enkelt sätt sätta in analytiska resultatet i ett större sammanhang och redovisa i form av presentationer. Du har sannolikt en del kunskap inom SQL eller andra databaser och förstår grunderna i ETL, kodning och skriptning. Erfarenheter från BI system som Qlik, Tableau, Business Objects eller motsvarande är meriterande.

För att lyckas i tjänsten så ser du digitaliseringen som en självklarhet och du har ett högt eget driv och engagemang. Du är nyfiken & kreativ, ser möjligheter och lösningar i det mesta och arbetar självständigt inom givna ramar. Du trivs med ett högt tempo och att ha många olika saker igång samtidigt. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Vad kan vi erbjuda dig

Vi på SSG kan erbjuda dig en utmanande och spännande tjänst i högt tempo, tjänsten har inte tidigare funnits så du kommer också få vara med och utforma den. Vi kan erbjuda dig en variationsrik tjänst där du får jobba med affärsutveckling, ny teknik och många intressanta projekt. Du blir en del av ett litet team som präglas av innovation, digitalisering och en framåtanda. Vi har också fantastiskt roligt på jobbet. Bolaget är i en stark tillväxtfas och har precis satt en ny strategi mot 2021 som du blir en viktig del av. 2021 har vi satt målsättningen att vi skall vara Sveriges bästa arbetsplats, vi hoppas du vill vara med och skapa den.

Kontakt

SSG samarbetar med Experis AB i denna rekrytering. Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Frisendahl på telefon 070-3774546, karin.frisendahl@se.experis.com. Det går också bra att ringa Johan Engman, SSG på telefon 070-754 48 78.

Din ansökan vill vi ha via experis.se  senast den 3 september. Urvalsarbete kommer att påbörjas vecka 36.

Liknande jobb

Liknande jobb