Webbanalytiker

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 juli 2017
Stängs
den 31 augusti 2017
Ref:
C14443
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen till en intressant arbetsplats! Vi har kvalificerade och utvecklande arbetsuppgifter - vi är en spännande arbetsplats med experter och eldsjälar inom många olika områden. 

Cirka fyra miljoner människor omfattas av minst en av våra försäkringar. Vi är ett annorlunda försäkringsbolag, bland annat genom att vi aktivt letar upp kunder som kan ha rätt till ersättning och att vi årligen bidrar med 150 miljoner till forskning inom arbetsmiljöområdet.


Arbetsbeskrivning

Omvärldens accelererande utveckling av teknologier och dess tillämpningar förändrar förutsättningar och möjligheter för såväl individer, företag, myndigheter och organisationer. 

Vill du vara med och bidra till hur vi på AFA Försäkring ska kunna möta våra kunders behov på bästa sätt i framtiden? Har du erfarenhet av webbanalys? Är du analytisk, kreativ och kommunikativ? Då kan du vara den vi söker. 

Vi rekryterar nu en webbanalytiker för att förstärka kompetensen inom användarupplevelse (UX) och användbarhet i AFA Försäkrings digitala kanaler. Eftersom rollen är ny kommer det att finnas stora möjligheter att påverka arbetssätt, omfattning och samarbete med verksamheten. 

Som webbanalytiker kommer du att jobba med fokus på kund- och användarbeteenden inom våra digitala kanaler. Du kommer i huvudsak att arbeta inom tre områden; mäta kund- och användarbeteende på våra webbplatser, analys av insamlat data samt vara delaktig i att ta fram förbättringsförslag utifrån analys och följa upp dess effekter. 

Det kommer att vara ditt ansvar att säkerställa att vi har rätt metoder, processer och verktyg för att genomföra och förbättra våra mätningar. 
Som webbanalytiker kommer du att tillhöra avdelning Systemutveckling inom enheten IS/IT. 
 

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning och erfarenhet inom webbanalys. 
Du har en stark analytisk förmåga och kan presentera dina analyser och förslag på ett sätt som är anpassat för respektive målgrupp. Det kommer även att behövas en stor dos av nyfikenhet och kreativitet för att kunna trivas i den föränderliga värld som är vår vardag. 

Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt. 

Vi använder oss idag bl a av verktygen Google Analytics och Hotjar, det är en fördel om du arbetat med dem tidigare men det är inget krav. Har du dessutom erfarenhet inom systemutveckling, UX och/eller försäkring är det meriterande. 

Eftersom detta är en ny roll hos oss på AFA Försäkring är det viktigt att du uppskattar och ser möjligheter i att själv kunna påverka rollens utformning. 

Vi erbjuder ett stimulerande och ansvarsfullt arbete inom ett område som genomgår en spännande förändring och utveckling. AFA Försäkring arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Stockholms city och kan erbjuda dig goda friskvårdsmöjligheter. 

Erfarenhet krävs

Göra en digital ansökan  via denna länk

Kontaktperson
Anette Pettersson
Gruppchef Webb & Java
Nås efter 31 juli på telefon 08-696 46 91
anette.pettersson@afaforsakring.se

Facklig företrädare
Maria Schütt
Akademikerföreningen
08-696 49 74

Benny Nyberg
FTF – Facket för Försäkring och Finans
08-696 46 12


Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb