Sektionschef

Rekryterare
Bolagsverket
Plats
Sundsvall (Kommun), Västernorrland
Annonserat
den 13 juli 2017
Stängs
den 27 augusti 2017
Ref:
45/17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta.

Vi finns i Sundsvall och är drygt 550 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde.

Vi erbjuder ett arbete i en dynamisk miljö med utmanande arbetsuppgifter, ansvar och tid att leva.


Jobba hos oss!

Bolagsverket söker en sektionschef till sektionen teknisk infrastruktur då nuvarande sektionschef tar nya utmaningar utanför Bolagsverket

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker Dig som vill leda och vidareutveckla en sektion med ansvar för all ny- och vidareutveckling av den tekniska infrastrukturen samt dess underhåll. 

Som sektionschef ansvarar du för och arbetar med att säkerställa att den tekniska infrastrukturen ny- och vidareutvecklas samt underhålls; du vidareutvecklar medarbetare samt förädlar arbetssätt och processer inom sektionens verksamhetsområde.

Du kommer att leda en grupp på ca 23 medarbetare där du och gruppen har ett nära samarbete med övriga delar av it-produktionsenheten, utvecklingsavdelningen och beställande organisationer. Till ditt stöd finns ett antal produktområdesansvariga som driver och håller samman ett antal teknikområden.

Som sektionschef ingår du i it-produktionsenhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen för it-produktion. 

Utifrån behov behöver du kunna ta andra ansvarsroller och uppdrag inom enhetens ansvarsområden. 

Arbetstid utanför ordinarie kontorstid förekommer.

Vår infrastruktur är uppdelade i olika områden som klientplattform, samverkansapplikationer, central infrastruktur, telefoni, serverplattform, datahall, kommunikation, lagring, backup, middleware och databaser. På denna infrastruktur körs ett antal it-tjänster som i huvudsak är egenutvecklade och baserade på Java EE och MF Cobol. 


Kvalifikationer

Som grund har du en relevant högskoleutbildning eller motsvarande jämförbar erfarenhet/kunskap. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du ha flera års erfarenhet av liknande it-verksamhet och att leda personal och verksamhet inom teknisk infrastruktur. Du har god kännedom om området, både genom praktiskt arbete och som ledare. 

Du har också god kännedom om ITIL-processer för att driva en effektiv it-organisation och har erfarenhet av att arbeta och leda utifrån detta processramverk. 

Du har god kommunikationsförmåga och erfarenhet av att hantera och samverka med beställare, kunder och leverantörer. 

I din roll ingår att skriva utredningar och driva frågor inom IT-området, så det är viktigt att kunna formulera sig bra, både i tal och skrift, på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person och ledare är du driven, ansvarstagande, engagerad och hittar kreativa lösningar.

Med dina kunskaper och erfarenheter utvecklar du både verksamheten, arbetsgruppen och de enskilda medarbetarna. 

Det är viktigt att du vill och trivs med att arbeta i en föränderlig verksamhet. Du arbetar strukturerat med ett tydligt resultat- och målfokus. 

Liknande jobb

Liknande jobb