Scrum Master

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 16 augusti 2017
Ref:
3.3.1-2017-72160
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker Scrum Master till Systemutvecklingsenhet 2 i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.


Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Vi söker nu Scrum Master till IT-sektionen i Norrköping, där du kommer att ingå i ett utvecklingsteam. På IT-sektionen arbetar närmare 230 personer med drift och förvaltning av verkets IT-stöd samt utveckling enligt agila metoder. Tillsammans med verksamheten leder och utvecklar vi Migrationsverkets förändringsarbete mot att bli helt digitaliserade. 


Vad vi förväntar oss

Vi förväntar oss att du är en god representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.


Arbetsuppgifter

Som Scrum Master är ditt huvudsakliga ansvar att hjälpa utvecklingsteamet och stödja teamet, i det agila arbetet (enligt Scrum), för att nå målen för teamet och Migrationsverket. Med ett coachande förhållningsätt ser du till att utvecklingsteamet arbetar enligt Migrationsverkets agila principer samt att teamet har rätt förutsättningar. Du följer upp och utvecklar produktiviteten hos teamet genom etablerade metoder och verktyg. Vidare säkerställer du att teamet arbetar effektivt tillsammans för att, på ett hållbart sätt, leverera nytta till verksamheten. Den del av dagen du inte ägnar dig åt Scrum Master-rollen arbetar du i teamet tillsammans med de övriga teammedlemmarna med de uppgifter teamet har, det kan vara krav-, test- eller utvecklingsarbete.


Kvalifikationer 

  • Du har högskoleutbildning inom IT-området alternativt annan utbildning i kombination med kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
  • Du har erfarenhet av att ha arbetat som Scrum Master.
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. 
  • Erfarenhet från andra roller inom systemutveckling av IT-stöd som till exempel test, krav eller systemutveckling.
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.


Meriterande kvalifikationer

  • Certifiering inom Scrum Master.
  • Erfarenhet av att hålla presentationer och att leda arbetsmöten.
  • Erfarenhet från arbete inom en större organisation eller myndighet.


Personliga kompetenser 

Som person tar du ansvar för dina uppgifter och är självgående. Du styrs av mål och resultattänkande och arbetar bra tillsammans med andra människor. Vidare har du intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar som ger verksamhetsnytta. Du har även förmågan att kommunicerar på ett tydligt sätt samt är kvalitetsmedveten.
 

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till lin04@academicwork.se  Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Enhetschef, Christian Andersson, christian.v.andersson@migrationsverket.se  

Ansökan
Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 16 augusti 2017 Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Länk till den här sidan

https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb.html?rmpage=job&rmjob=3397&rmlang=SE

Liknande jobb

Liknande jobb