Mjukvaruarkitekt

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 18 augusti 2017
Ref:
3.3.1-2017-73518
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker Mjukvaruarkitekt till Systemutvecklingsenhet 2 i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.


Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Vi söker nu mjukvaruarkitekter till IT-sektionen i Norrköping, där du kommer att ingå i ett utvecklingsteam. Du kommer även arbeta med andra IT-arkitekter så som lösnings-, informations-, mjukvaru- och infrastrukturarkitekter. På IT-sektionen arbetar närmare 230 personer med utveckling och drift av verkets IT-stöd samt utveckling enligt agila metoder. Tillsammans med verksamheten leder och utvecklar vi Migrationsverkets förändringsarbete mot att bli helt digitaliserade.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du kommer identifiera behov och att realisera strategier och krav i tekniska lösningar med hjälp av mjukvara, hårdvara och tjänster. Du kommer även jobba med löpande arkitekturstöd/styrning till projekt, utvecklingsteam och förvaltning. Vidare kommer du ta fram utlåtanden som stöd för verksamhetens beslut om investeringar i IT-stöd. Du kommer även att delta i så väl nationella som internationella forum. I din roll kokmmer du ansvara för att hålla dig uppdaterad med arkitekturriktlinjer/principer samt ansvara  för att utvecklingsteamet följer migrationsverkets arkitekturriktlinjer och principer. I arbetsuppgifterna ingår även att:

 • Ansvarar för att teamets moduler håller rätt nivå arkitekturellt och att rätt dokumentation finns och att teamet bidrar till övergripande beslutade strukturkapital
 • Föreslå förbättringar kring migrationsverkets arkitekturriktlinjer och principer
 • Delta och bidra till innovationsarbetet 
 • Bedriva omvärldsbevaknig och systemutveckling


Kvalifikationer 

 • Du har högskoleutbildning inom IT-området alternativt annan utbildning i kombination med kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.
 • Du har erfarenhet av att ha arbetat med IT-arkitekturarbete i form av arkitekturmetoder, verktyg och processer.
 • Erfarenhet av Enterprise arkitektur inom Java
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.


Meriterande kvalifikationer

 • Certifieringar eller utbildningar inom arkitekturområdet.
 • Erfarenhet från olika roller inom utveckling av IT-stöd, gärna senior erfarenhet.
 • Goda kunskaper om grundläggande IT-komponenter för infrastruktur och applikation.
 • Erfarenhet av att hålla presentationer och att leda arbetsmöten samt erfarenhet från arbete inom en större organisation eller myndighet.


Personliga kompetenser 

Som person tar du tar ansvar för dina uppgifter och är självgående. Du styrs av mål och resultattänkande och arbetar bra tillsammans med andra människor. Du har även intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar som ger verksamhetsnytta. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.
 

Vill du veta mer

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till  lin04@academicwork.se Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Enhetschef, Christian Andersson, christian.v.andersson@migrationsverket.se  

Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast fredag den 18 augusti 2017 . Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Liknande jobb

Liknande jobb