Webbutvecklare

Rekryterare
Migrationsverket
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 14 juli 2017
Stängs
den 14 augusti 2017
Ref:
3.3.1-2017-71781
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker Webbutvecklare till Systemutvecklingsenhet 2 i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.


Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Vi söker nu webbutvecklare till IT-sektionen i Norrköping, där du kommer att ingå i ett utvecklingsteam. På IT-sektionen arbetar närmare 230 personer med utveckling och drift av verkets IT-stöd. Tillsammans med verksamheten leder och utvecklar vi Migrationsverkets förändringsarbete mot att bli helt digitaliserade.


Arbetsuppgifter

Som webbutvecklare arbetar du i ett team, där du tillsammans med flera andra personer är med och utvecklar Migrationsverkets webbapplikationer. I teamet ingår olika kompetenser så som kravanalytiker, systemutvecklare och testare. I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Planera och ansvara för systemutvecklingsaktiviteter i projekt och förvaltning
 • Delta i framtagandet av kravspecifikationer
 • Svara för att nödvändig dokumentation framställs och uppdateras
 • Delta i kontakter med verksamhet, förvaltning samt drift och supportorganisation
 • Ansvara för produktionssatta applikationer
 • Utföra andra uppdrag inom sitt kompetensområde
 • Omvärldsbevakning inom området

Du kan komma att svara för en eller flera specialiseringar inom systemutvecklingsområdet, såsom specialist på databasdesign- och utveckling, test, programmeringskunskap (klient/server) eller liknande. 


Vad vi förväntar oss 

Vi förväntar oss att du är god en representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Kvalifikationer

 • Du har minst ett års arbetslivserfarenhet inom webbutveckling samt behärskar HTML5, CSS 3, Javascript/Ajax och har erfarenhet av CSS- och Javascriptramverk.
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras.


Meriterande kvalifikationer

 • Högskoleutbildning inom området webbutveckling eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet
 • Kunskaper om våra övriga utvecklingskomponenter, exempelvis ReactJS, Bootstrap, Web Services, XML, JSon, SQL, DB-modellering, Informix 4GL, Processmotorer, Single Sign on och säkerhetslösningar, Jira, Scrum, Eclipse, Applets, Spring framework, JBoss AS och Maven
 • Kunskap om SiteVision
 • Erfarenhet av arbetsmetodikerna Scrum och Lean
 • Erfarenhet av WCAG och hur man bygger tillgänglighet webbapplikationer

 

Personliga kompetenser 

Vi ser gärna att du kan fatta beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du har förmåga att arbeta hårt och lägga ner tid, energi och engagemang på ditt arbete. Vidare ser vi att du tar initiativ, är noggrann och väl medveten om kvalitetsstandard. Du styrs av mål- och resultattänkande i såväl prioriteringar, planering och agerande som i ditt arbete. 


Vill du veta mer 

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till lin04@academicwork.se Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du Enhetschef Christian Andersson, christian.v.andersson@migrationsverket.se


Ansökan

Välkommen med din ansökan och meritförteckning senast den 14 augusti 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Liknande jobb

Liknande jobb