Tjänsteägare/affärsutvecklare till SSG Academy

Plats
Västernorrlands län, Jämtlands län, Gävleborgs län, Stockholms län, Västerbottens län, Uppsala
Annonserat
den 13 juli 2017
Stängs
den 11 september 2017
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Med målet att göra industrin mer effektiv, säker och hållbar samordnar SSG industriell kompetens för att ta fram de bästa lösningarna. Genom våra kommittéer samverkar industrin för att sätta nya standarder, ett unikt arbete som på ett hållbart sätt bidragit till industrins utveckling i över 60 år. Med kompetens och våra tjänster vill vi bidra till en industri i framkant och vara industrins självklara partner. Våra fokusområden är arbetsmiljö, hållbarhet och digitalisering där moderna arbetsmetoder och digital teknik skall vara grunden för nya tjänster som gör svensk industri internationellt konkurrenskraftig. På huvudkontoret i Sundsvall sitter drygt 60 personer som arbetar inom huvudfunktionerna Samverkan, Tjänster och Leverans, samt stödfunktionerna Utveckling, HR, Ekonomi och Kommunikation. Vi finns även representerade i Stockholm och Karlstad. SSG - Setting new standards.

 

Arbetsbeskrivning

SSG erbjuder standardiserade tjänster för svensk och internationell industri, så som utbildning, tekniska standarder och verktyg för logistik, underhåll och säkerhet. SSGs tjänster finns inom hållbarhet, arbetsmiljö och digitalisering och används av all typ av industri, så som inom processindustri, tillverkning, verkstad och livsmedel, men också de som arbetar för industrin, till exempel entreprenörer och leverantörer.

Till en av våra tjänster, SSG Academy söker vi nu en ansvarig tjänsteägare som vill ta ansvar för områdets fortsatta utveckling. SSG Academy är en utbildningsportfölj innehållande kurser som är både webbaserade och lärarledda inom områdena teknik, underhåll, inköp, miljö och arbetsmiljö.

Din roll innebär att, för ditt tjänsteområde ha ett helhetsansvar inkluderat strategisk affärsplan samt budget och resultat. Verksamhetsområdet har både interna och externa intressenter och rollen innebär såväl operativt som strategiskt arbete med många olika kontaktytor. Intressanta nätverk kan vara myndigheter, referensgrupper och branschorganisationer. I nära dialog med våra kunder ansvarar du för att analysera och utveckla produkten och säkerhetsställer att SSG har IT-system som stödjer detta. Arbetet kan även komma att innehålla verksamhetsutveckling av andra tjänster inom SSG.

Tjänsten är placerad i Sundsvall och en del resor kommer att ingå.

Vem är du?

Du har en relevant akademisk utbildning på universitetsnivå eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdiga.  Vi söker en affärsman/affärskvinna som brinner för vidareutveckling av våra tjänster och som i nära dialog med våra kunder inom SSG Academy fortsätter arbetet med att vara i framkant när det gäller moderna utbildningsmetoder. Vi vill att du som söker har gedigen erfarenhet av tjänste- och affärsutveckling, gärna inom IT-området. Har du kunskap om E-learning, digitalisering samt agilt arbetssätt ser vi det som meriterande.

Som person är du nyfiken och har tentaklerna riktade mot omvärlden. Du kan på eget initiativ identifiera affärsmöjligheter och har en helhetssyn utifrån SSGs hela tjänsteutbud. Vidare är du en lagspelare som har förmåga att inspirera det team som du arbetar inom. Du är en skicklig kommunikatör som rör dig obehindrat i svenska och engelska.

Du trivs med ett högt tempo och att ha många olika saker igång samtidigt. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

 

Vad kan vi erbjuda dig

Vi på SSG kan erbjuda dig en utmanande och spännande tjänst i högt tempo, tjänsten har inte tidigare funnits så du kommer också få vara med och utforma den. Vi kan erbjuda dig en variationsrik tjänst där du får jobba med affärsutveckling, ny teknik och många intressanta projekt. Du blir en del av ett litet team som präglas av innovation, digitalisering och en framåtanda. Vi har också fantastiskt roligt på jobbet. Bolaget är i en stark tillväxtfas och har precis satt en ny strategi mot 2021 som du blir en viktig del av. 2021 har vi satt målsättningen att vi skall vara Sveriges bästa arbetsplats, vi hoppas du vill vara med och skapa den.

 

Kontakt

SSG samarbetar med Experis AB i denna rekrytering. Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Frisendahl på telefon 070-3774546, karin.frisendahl@se.experis.com. Det går också bra att ringa Lena Wiig, tjänstechef SSG på telefon 070-5741565.

Din ansökan vill vi ha via experis.se senast den 3 september. Urvalsarbete kommer att påbörjas vecka 36.

Liknande jobb

Liknande jobb