UX-designer till Bolagsverket

Rekryterare
Bolagsverket
Plats
Västernorrlands län, Jämtlands län, Gävleborgs län, Stockholms län
Annonserat
den 13 juli 2017
Stängs
den 28 augusti 2017
Ref:
37/17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Bolagsverket skapar goda förutsättningar för näringslivet och vill ge företagsamma människor möjlighet att förverkliga sina drömmar. Det ska gå snabbt, bli rätt och vara enkelt att starta och driva företag. Vi möter utvecklingen i samhället med moderna tjänster och vår värdegrund är kompetens, engagemang och kundnytta. Vi finns i Sundsvall och är drygt 550 anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde. - Jobba hos oss!


Arbetsbeskrivning

Vi behöver förstärka vår verksamhetsutveckling med en UX-designer till vår beställarenhet. 

Beställarenheten ansvarar för att samordna verksamhetsutvecklingen för Bolagsverkets företagsregistreringsavdelning och årsredovisningsavdelning och driver projekt för att utveckla vår verksamhet och våra tjänster. På enheten arbetar verksamhetsutredare, verksamhetsutvecklare och UX-designers med att förenkla för våra kunder och medarbetare. 

Vid utveckling av digitala tjänster och verksamhetssystem använder vi metoder för tjänstedesign. Vi ser företagarnas hela resa och utvecklar tjänster tillsammans med företagare och medarbetare. Genom att utgå från användarnas behov och upplevelser ser vi till att vårt utvecklingsarbete blir till verklig nytta för dem. Våra målgrupper är både Bolagsverkets kunder och medarbetare. 

Arbetet på enheten sker i nära samarbete med vår kundmötesavdelning och med it-arkitekter, systemförvaltare och systemutvecklare på vår utvecklingsavdelning. Arbetet omfattar även att tillsammans med vårt interna nätverk för UX-design utveckla metoder och arbetssätt för tjänstedesign och behovsdriven utveckling. 

Arbetet innebär också många externa kontakter i form av kundintervjuer och användningstester. Tillsammans vill vi göra det enkelt att driva företag! 
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som: 

  • har examen från relevant akademisk utbildning, gärna inom t.ex. UX eller tjänstedesign, kognitionsvetenskap, människa-datorinteraktion eller motsvarande utbildning inom kompetensområdena behovsdriven utveckling, användbarhet och UX 
  • har erfarenhet av att kartlägga målgrupper och genomföra behovsanalyser samt har erfarenhet av att planera och genomföra kundintervjuer 
  • har erfarenhet av konceptdesign, interaktionsdesign och utveckling av tjänster och verksamhetssystem och att genomföra användningstester 
  • har erfarenhet av kunddriven tjänstedesign och att kartlägga kundresor 
  • har god erfarenhet av verktyg för att visualisera och dokumentera koncept- och interaktionsdesign. 


Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Du behöver ha god samarbetsförmåga samt vara ansvarstagande och drivande. Du har en analytisk förmåga och är intresserad av att effektivisera och utveckla verksamhet och tjänster. Du har också en vilja att lära dig nytt och förmåga att se helheten och sätta saker i ett sammanhang. 

Det är viktigt att du är ödmjuk inför andras åsikter men samtidigt har förmåga att lägga fram egna åsikter och idéer på ett pedagogiskt sätt. Det är en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och trivs med att hålla presentationer inför andra. 
 

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-27

Referensnummer:   37/17

Kontakt

 

Sofia Eriksson Enhetschef Beställarenheten 060-18 40 78, 076-104 34 76

Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST0771-670 670.

Liknande jobb

Liknande jobb